Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueCarlsberg i Liverpool proslavili 21 godinu partnerstva

Carlsberg i Liverpool proslavili 21 godinu partnerstva

Fudbalski klub Liverpul i vodeći svetski brend piva Carlsberg ove godine proslavljaju 21 godinu partnerstva produžetkom sponzorstva od strane kompanije Carlsberg na još 3 godine. Klub koji već može da se pohvali najdužom sponzorskom saradnjom od svih klubova Barclays Premier Lige, sada je produžio tu saradnju do kraja sezone 2015/16, što će biti ukupno 24 sezone.     
Carlsberg je 17 godina bio sponzor Liverpul dresova, a 2010. godine su postali njihov zvaničan partner u pivu. Procenjue se da je, tokom 21 sezone, više od 3 miliona litara piva posluženo na Anfildu, što je i više nego dovoljno da se napuni olimpijski bazen (2,500,000 l).

Naša veza sa Liverpulom počela je još 1992. godine. To je bila prva veza kompanije Carlsberg sa engleskim fudbalom, saradnja koja je značajno rasla. Više od dve decenije kasnije, uzbuđeni smo što nastavljamo našu saradnju sa klubom koji ima tradiciju dužu od 120 godina i jedna je od najvećih zvezda fudbala, kako u Ujedinjenom Kraljevstvu, tako i širom sveta”, rekao je Majk Tompson, marketing direktor Carlsberga.
Procenjuje se da fudbalski klub Liverpul ima 588 miliona pratilaca širom sveta sa kojima sarađuje na dnevnoj osnovi. Nedavno je klub lansirao 15 novih lokalnih Twiter naloga i tako došao do fanova u preko 75 različitih zemalja. To je dodatak njihovom zvaničnom sajtu Liverpool.com koji broji 7 miliona posetilaca mesečno, LFC TV UK koja privlači 600.000 gledalaca nedeljno i LFC TV International koji se prati u 100 miliona domova širom sveta.
Bili Hogan, glavni komercijalista fudbalskog kluba Liverpul, dodaje: “Oduševljeni smo što produžavamo partnerstvo sa Carlsbergom, jednim od najvećih brendova svetske industrije piva. Zajedno smo bili na neverovatnom putovanju, što je učinilo da naše partnerstvo postane najduže u istoriji vrhunskog fudbala. Neizmenro smo ponosni na dugotrajnost našeg partnerstva i na duboku povezanost naša dva brenda. Radujemo se predstojećim godinama sa Carlsbergom, i pružanju uzbudljivih kampanja našim fanovima širom sveta.”
I u Srbiji je ove godine Carlsberg proslavio 21 godinu saradnje sa jednim od najpoznatijih klubova današnjice, a najbolje pivopije u šutiranju penala na Facebooku imale su priliku da uživo gledaju legendarni gradski Merseyside derby.
Carlsberg-ova duga tradicija posvećnosti fudbalu
Brend Carlsberg neguje dugu tradiciju podržavanja fudbala kroz velika globalna sponzorstva državnih reprezentacija i nacionalnih takmičenja. Jedan je od najodanijih sponzora Evropskog fudbalskog prvenstva počev od 1988. Godine, a prošle godine je bio i službeni partner UEFA EURO 2012. Carlsberg je od 1970. bio prvi komercijalni sponzor reprezentacije Danske i nacionalne lige. Ovo sponzorstvo se održalo do danas, zajedno sa sponzorstvom reperezentacija Engleske, Irske i Srbije. Carlsberg širom sveta podržava i klupski fudbal, uključujući dugogodišnju saradnju sa fudbalskim klubom Liverpul, nedavno najavljen ugovor sa Arsenalom Tottenham Hotspurom (Engleska), zatim FK Copenhagen, OB-Odense (Danska), Hamburg SV, Hertha Berlin, FK St. Pauli (Nemačka), FK Porto (Portugalija) i mnogim drugim.
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!