Saturday, July 20, 2024
HomeGreenČokolada i raženi hleb protiv gripa

Čokolada i raženi hleb protiv gripa

Švajcarski pedijatri preporučuju isključivo prirodne lekove kod gripa i blagih prehlada. Ako idete sa decom na zimovanje, verovatno ste u dilemi šta da poneste od potrebnih lekova. Šta uraditi ako dete dobije temperaturu ili neku alergiju?. Da li mu odmah dati sirup ili primeniti neku već oprobanu kremu ili mast? Evo nekoliko saveta stručnjaka švajcarskih pedijatara o tome šta da preduzmete kada vam se dete razboli na planini, a da odmah ne primenite terapiju sa tabletama.

Ako dete povraća. Nikada mu posle toga nemojte davati vodu ili neku drugu tečnost jer će to samo još više iritirati želudac deteta. U slučaju povraćanja, najbolje je davati crni, ražani hleb. On smiruje nadražaj povraćanja.
Ne paničite zbog prehlade. Na planini je mnogo manja verovatnoća da dete dobije neku virusnu infekciju. Svaku dečju kijavicu ili povremeni kašalj ne doživljavajte kao katastrofu. Od preterane hladnoće, kijavica ili takozvano curenje nosa može trajati samo jedan dan, dok se dete ne zagreje. U takvom slučaju detetu je najbolje davati samo vitamine, ali ne veštačke, nego isključivo voće, i to velike količine limuna.

Izmerite temperaturu. Nikad preventivno nemajte davati sirupe, pogotovo ne antibiotske da bi tako sprečili bilo kakvu moguću infekciju. Izmerite temperaturu i ne snižavajte je, osim u slučajevima kada pređe 39 stepeni. U takvim slučajevima pokušajte da nabavite bundevu. Ona znatno pomaže u snižavanju temperature i pomaže organizmu da se lakše oporavi.
Obavezno po jedna čokoladica. Verovali ili ne, ali u slučajevima kada je dete malaksalo, veoma je važno da dete pojede makar 30 ili 40 grama čokolade. Čokolada je u takvim slučajevima veoma delotvorna, jer daje energiju i ” podiže” organizam.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!