Saturday, June 15, 2024
HomeBlueČudesna spasenja u Japanu

Čudesna spasenja u Japanu

Čuda se događaju, ali 10 hladnih dana, koliko je proteklo od razornog zemljotresa i cunamija koji je usledio posle njega u Japanu, je mnogo vremena da bi spasioci uspeli da pronađu još nekog preživelog među ruševinama.

Jedan unuk i njegova baka su imali sreće, još jedan mladić i jedna četvoromesečna beba, takođe, – čuda su moguća, a to je i jedino čemu Japanci mogu da se nadaju.

Baka stara 80 godina i njen unuk 16-godišnjak spaseni su 20. marta, nakon devet dana koje su proveli zatrpani u ruševinama razornog zemljotresa u prefekturi Mijagi u Japanu.

U trenutku kada je zemlju 11. marta pogodio najpre zemljotres, a zatim cunami, Jin Abe i njegova baka Sumi Abe nalazili su se u kuhinji dvospratne drvene kuće u priobalnom gradu Išinomaki.

Kuća se srušila, a dečko je uspeo da dopre do ćebadi, hrane i vode, što im je pomoglo da prežive toliko dugo ispod ruševina, sklupčani jedno uz drugo kako se ne bi smrzli, javile su agencije.

“Pronašli smo nešto vode i grickalica, pa smo to pojeli. Čuli smo ljude, ali nismo mogli da se oslobodimo”, rekao je Jin.

On je tek juče uspeo da se izvuče ispod ruševina i dozove spasilačke timove, koji su ih transportovali do bolnice.

Ova vest ulila je nadu porodicama ljudi koji se još vode kao nestali, iako su zbog izuzetno niskih temperatura u ugroženom području sve slabije šanse da će biti pronađeno još preživelih.

Japancima je dušu ugrejalo još jedno čudesno spasenje – spasioci su iz ruševna zgrade na sevroistoku Japana izvukli 19. marta živog mladciha, koji je osam dana bio ispod ruševina.

Mladić, pronađen ispod ruševina polusrušene kuće u gradu Kesenuma, u prefakturi Mijagi, na telu nije imao vidljive povrede, ali je bio u takvom stanju šoka da nije mogao da govori. Identifikovan je kao Katsuharu Morija i odmah prebačen u bolnicu.

Možda najčudesnije spasenje koje je probudilo nadu i optimizam kod očajnih Japanaca predstavlja spasenje četvoromesečne devojčice, koja je pronađena 15. marta.

Bebu su četiri dana posle cunamija među ruševinama uočili vojnici u potrazi za preživelima, pretražujući mulj koji je prekrio grad Išinomaki.

Četvoromesečna beba je pronađena neozleđena u blatu, tri dana pošto ju je ogromni talas razdvojio od roditelja. Beba je odmah zbrinuta, a nedugo zatim pronađen je i njen otac.

U zemljotresu i cunamiju koji je pogodio Japan broj nastradalih i nestalih iznosi 21.911, od čega je 8.649 potvrđenih smrtnih slučajeva, a 13.262 osobe se vode kao nestale – jedina nada koja je preostala porodicama nestalih je čudesno spasenje koje bi moglo da se dogodi baš njihovoj porodici.

Izvor: Tanjug

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!