Saturday, April 20, 2024
HomeBlueDamir Fejzić naš najmađi olimpijac

Damir Fejzić naš najmađi olimpijac

Damir Fejzić, naš najmlađi sportista koji će nas predstavljati na Olimpijskim igrama ove godine ispred svog matičnog kluba Eurošped potpisao je sponzorski ugovor sa multinacionalnom farmaceutskom kompanijom Alvogen, I ovu donaciju nesebično je posvetio budućim olimpijcima. Pored toga što je najmlađi član srpske olimpijske delegacije, on je ujedno I najmlađi tekvondo borac u svetu koji će ove godine učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu.

Nakon 12 godina treninga, učešća na više od 120 domaćih i međunarodnih turnira, preko 400 borbi u celom svetu i na svim kontinentima, Damir je u 2011. godini sa napunjenih svega 17 godina, kao najbolji srpski borac, dobio poziv da učestvuje na finalnom seniorskom evropskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u ruskom gradu Kazan. Na tom turniru, napravio je neverovatan uspeh pobedivši najpre svetskog prvaka a potom, nakon pet borbi u jednom danu osvojio je zlatnu medalju i obezbedio učešće na Olimpijadi.

Damir je sponzorstvo kompanije Alvogen namenio budućim olimpijcima i mladim članovima tekvondo kluba “Eurošped” I tom prilikom izjavio je:
“Drago mi je da ću doprineti da ovo sponzorstvo bude namenjeno prvenstveno mladim talentovanim članovima mog kluba jer znam da mojim roditeljima i trenerima nije bilo lako da finansiraju učešće na mnogobrojnim turnirima po celom svetu. Mnogo je talentovane dece u klubu i ovo sponzorstvo će im sigurno značiti da imaju uslove da i oni ostvare svoje snove. Hvala mojoj porodici i trenerima bez kojih nikada ne bih došao do Olimpijade. Hvala i menadžmentu kompanije Alvogen na neophodnoj podršci koju su mi pružili na putu ka ostvarenju zajedničkog cilja – učešće na Olimpijadi, kao i spremnosti da me podrže nadalje. Osvajanje medalje na Olimpijadi je težak zadatak ali uz veru u sebe, pobedu i tim koji stoji uz mene, sve je moguće!”

Direktor za Srbiju kompanije Alvogen, gđa Jelena Nikolić povodom ulaganja u razvoj sporta izjavila je:
“Zadovoljstvo mi je da, i ime kompanije Alvogen, potpišem sponzorski ugovor sa tekvondo klubom Eurošed, Damirom i njegovim trenerima, sa kojima delimo iste vrednosti: pobednički duh i veru da je istrajan i kvalitetan rad siguran put do postizanja uspeha.  Ponosni smo na Damirov uspeh i nastavićemo da ga podržavamo u nastavku karijere. Takođe, cilj nam je da podržimo i ostale mlade talentovan sportiste u Vršcu i pomognemo im da krenu Damirovim stopama  i predstavljaju Srbiju pobeđujući na velikim sportskim takmičenjima”
Damirovi treneri, braća Dujić, selektori nacionalnog tekvondo tima, posebno ističu da put ka ostvarivanju dečačkih snova i istorijskog plasmana na Olimpijadu bio je dugotrajan proces koji je zahtevao naporan rad, ali da je sam plasman po sebi nemerljiv uspeh na koji su svi ponosni.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!