Wednesday, April 17, 2024
HomeGreenDeset zakona prijateljstva

Deset zakona prijateljstva

Nije lako biti dobar prijatelj, niti zadržati pravog prijatelja i osobu na koju uvek možete da računate. Evo na koji način da unapredite svoj odnos prema prijatlejima.
1. Izaberite osobe sa kojima delite iste ili slične interese, ali ne osuđujte nove prijatelje ako se ne slažete baš u svemu. Bitno je da ostanete otvoreni prema svakome.
2. Postoji zlatno i svima poznato pravilo koje glasi: Tretirajte ljude oko sebe na onaj način kako biste voleli da vas drugi tretiraju. Ako poštujete druge, oni će isto tako poštovati i vas.
3. Bitno je da na vreme shvatite da niko nije savršen i da svako ima mane. Prihvatanje osobe sa svim njegovim manama i vrlinama pravi je put do kvalitetnog prijateljstva.
4. Poštujte tuđa mišljenja.
5. Potrebno je na vreme da shvatite da ni vaš najbolji prijatelj ne može da bude uvek prisutan. Razvijte neke svoje interese koji ne moraju da uključuju vašeg prijatelja i nikako nemojte dopustiti da budete ljubomorni kada shvatite da vaš prijatelj osim vas ima druga interesovanja u životu.
6. Dobra komunikacija je ključ svega. Prijatelj ne može da čita vaše misli. Ako vas nešto tišti, dajte mu to do znanja.
7. Nemojte dopustiti da neki spoljašnji faktori poput stresa naruše prijateljstvo. Dobar prijatelj će vas uvek saslušati i možda će vam dati dobar savet, ali ne zaboravite da isto tako, kada se on nađe u istoj situaciji, isto se očekuje od vas.
8. Učite jedno od drugoga.
9. Ne ogovarajte prijatelje i ne širite informacije o njemu iza njegovih leđa.
10. Reči birajte mudro, zato što nećete uvek imati priliku da ih povučete nakon što su izrečene.
 
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!