Thursday, July 18, 2024
HomeUrban vodičDešavanjaDugoočekivana svirka zakazana za 13. april u klubu Fest u Zemunu

Dugoočekivana svirka zakazana za 13. april u klubu Fest u Zemunu

Kultni novosadski pank bend Pekinška Patka nastupiće u klubu Fest u Zemunu, u četvrtak, 13. aprila u 21h.

Patka je podmlađena sa tri nova člana, a od originalne postave tu su gitarista Sreten Kovačević Sreta i bubnjar Laslo Pihler Cila (Šital Puri), osnivači Pekinške patke. Okupili su novu mladu ekipu oko sebe i iznova poderali rok. Realizacija projekta „Čovek Patka“ počela je ekskluzivnim koncertom u SKCNS Fabrici, a rezultirala i knjigom o nastanku benda i pričama koje su pratile ovaj jugoslovenski (a novosadski) kulturni fenomen. Ekscentrični i skandalozni nastupi koji su izazivali iznenađenje i šok publike, a zbunjenost i gađenje kod establišmenta i malograđana, doneli su im večnu slavu. Hitovi benda Pekinška Patka „Bolje da nosim kratku kosu“ i „Biti ružan, pametan i mlad“ do danas su ostali poruke kojima se izražava bunt i generacijski jaz. Za ove dve numere, mladi novosadski kompozitor Ljubomir Milanović, uradio je sjajne klasične aranžmane za gudački kvartet koji su izvedeni na promociji knjige.

Misija nove postave benda je da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike „kako je to nekada bilo“ i istovremeno afirmiše pank i rok muziku. Osnivač benda, gitarista Sreta Kovačević ističe da je ovo, posle EXIT-a 2008, prvi zvanični  nastup u Beogradu, a uskoro će moći da ih čuju i fanovi širom Srbije.

Specijalni gosti BLAST 77 zagrejaće vas punk-rock hitovima sa kraja 70-ih i autorskim materijalom sa svog debi albuma.

Ulaznice su u pretprodaji u klubu Fest radnim danima od 12h – 20h po ceni od 1200 RSD. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 2000 RSD. 

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/6763115390369884

Fest:

https://www.facebook.com/klub.fest

https://www.instagram.com/klubfest/

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!