Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueEricssonove inicijative za održivi razvoj

Ericssonove inicijative za održivi razvoj

Na Dan planete Zemlje, kompanija Ericsson predstavila je svoj 20-ti godišnji izveštaj o Korporativnoj odgovornosti i održivom razvoju. Ovaj izveštaj sumira sve napore i dostignuća globalnih inicijativa u domenu održivog razvoja koje koriste konektivnosti kao sredstvo dostizanja socio-ekonomskih ciljeva, kao i pozitivnog uticaja na životnu sredinu. 
Na predstavljanju izveštaja Hans Vestberg, predsednik i CEO kompanije Ericsson istakao je da mnogi izazovi u svetu kao što su urbanizacija, klimatske promene i siromaštvo mogu imati benefite od rešenja koja se zasnivaju na mobilnim komunikacijama. Dugi niz godina Ericsson je uključen u IKT globalne inicijative u domenu održivog razvoja, a upravo je Hans Vestberg jedan od vodećih članova Broadband komisije za digitalni razvoj u kojoj direktno vodi grupu koja se bavim klimatskim promenama.

Elejn Vajdman Grunevald, direktorka sektora za Korporativnu odgovornost i održivi razvoj rekla je: “Naš cilj je da učinimo mobilne komunikacije pristupačnijim kao i da dajemo pozivitne primere kako tehnologija može da smanji emisije štetnih gasova, omogući bolju edukaciju i pomogne u različitim humanitarnim izazovima.”
Kompanija Ericsson je 2009. godine postavila petogodišnji plan na osnovu kojeg bi trebalo da smanji ekološki otisak za 40 odsto. Ovaj cilj je ispunjen već u četvrtoj godini, pre svega zahvaljujući sistematskim unapređenjima kompletnog portfolija kompanije kao i povećanjem energetske efikasnosti uređaja.
U izveštaju se takođe nalaze rezultati Ericssonovog Technology for Good projekta kroz koji kompanija radi na reševanju humanitarnih problema. Kroz Connect to Learn inicijativu do sada je pokrenuto više od 30 škola u ruralnim krajevima Brazila i Gane, dok je 185.000 izbeglica je registrovano na Refugees United mobilonoj platformi.
Kompletan izveštaj dostupan je na adresi www.ericsson.com/sustainability.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!