Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueEvropska komisija koristi HP servere

Evropska komisija koristi HP servere

Evropska komisija odabrala je HP-ove Integrity servere i vezana rešenja za pokretanje kritičnih poslova, uključujući aplikacije koje barataju velikim bazama podataka u više EU država. Nove HP Integrity servere, bazirane na Intel Itanium procesorima i platformi HP uX 11i v3, moći će da koristi četrnaest institucija, agencija i organa Evropske unije.
Jedan od koraka u tehničkoj evaluaciji obuhvatao je i testiranje performansi u HP-ovom centru u Beblingenu u Nemačkoj, a prema kriterijumima odabira rešenja, HP-ova ponuda imala je najbolji odnos cene i kvaliteta.
“Zbog trendova u oblasti cloud rešenja, rasta obima podataka i broja mobilnih uređaja, pred sisteme za kritične poslove stavljaju se sve veći zahtevi”, rekao je Ric Lewis, potpredsednik i vd generalni direktor, Business Critical Systems, HP “HP Integrity serveri bazirani na HP-UX platformi, omogućiće da korisnici u EU nastave da pokreću kritična rešenja uz visok nivo pouzdanosti, performansi i efikasnosti.”
Pored HP Integrity servera, kompanija će obezbediti dodatnu opremu i softver, dok će odeljenje za tehnološke usluge pružati podršku i održavanje.
HP Integrity serveri i HP-UX operativno okruženje deo su HP-ove konvergentne infrastrukture koja pojednostavljuje i objedinjuje IT odeljenje zajedničkim rešenjima za kritične sisteme koji obezbeđuju dostupnost, skalabilnost i otpornost za najzahtevnije poslove.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!