Monday, May 20, 2024
HomeBlueFrancuski muškarci obožavaju šoping

Francuski muškarci obožavaju šoping

Gotovo tri četvrtine muškaraca u Francuskoj (71 odsto) priznaje da uživa u kupovini, naročito odeće i obuće, prema rezultatima istraživanja multinacionalne kompanije Zolando, specijalizove za prodaju putem interneta.
Baš kao i lepši pol, Francuzi su pasionirani potrošači, piše francuski “Parisien”. Njihovi jedini evropski konkurenti u šopingu su Nemci. Istraživanje je pokazalo da 70 odsto muškaraca u toj zemlji takođe rado odlazi u šoping. Norvežani i Belgijanci mnogo manje uživaju u kupovini, njih 35 i 39 odsto, respektivno.
Studija je, takođe, otkrila da Francuzi, što se mode tiče, imaju poverenja u svoju lepšu polovinu. Blizu dve trećine ispitanika (65 odsto) izjavilo je da rado prihvata savet svoje partnerke, dok samo četiri odsto njih prati modne časopise. Međutim, uprkos tome što obožavaju šoping, muškarci u Francuskoj u proseku troše mesečno samo 88 evra za odeću, što je dosta manje u odnosu na Švajcarce (127 evra), Holanđane (108 evra) ili Norvežane (103 evra).
Istraživanje je sprovedeno u aprilu ove godine, na uzorku od 3.500 muškaraca starih od 18 do 49 godina, u Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Belgiji, Holandiji, Finskoj i Norveškoj.
 
Izvor: B92

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!