Friday, May 24, 2024
HomeBlueFreshhh 2012 u organizaciji MOL grupe

Freshhh 2012 u organizaciji MOL grupe

Ekipa P.P.S. Univerziteta u Miškolcu (Mađarska), osvojila je takmičenje međunarodne naftne i gasne industrije MOL – “Freshhh 2012”, koje je održano u Budimpešti 24.maja 2012. Takmičenje je postalo poznato širom sveta, a ove godine u njemu je učestvovalo 2.000 učenika sa 250 univerziteta i iz 60 zemalja. Najboljih 10 timova se takmičilo u finalu za nagrade u vrednosti od  20.000 evra. Pored nagrada, MOL Grupa koja posluje u više od 40 zemalja, ponudila je studentima i mogućnosti građenja međunarodne karijere.

Péter Ratatics, Direktor Korporativnog Centra MOL Grupe, je prokomentarisao je: “Ponosan sam što je MOL Grupa pokrenula takmičenje u kojem je do sada učestvovalo  skoro 8.000 studenata sa 67 univerziteta. Osim toga što promoviše prirodne nauke, MOL Grupa ima za cilj i da unapređuje svoje međunarodno priznato stručno znanje i identifikuje nove talente uz pomoć svog uspešnog menadžerskog programa. “Freshhh” je prava stvar da se to postigne.”
Ovo je šesta godina da MOL Grupa organizuje međunarodno takmičenje  “Freshhh”, a broj učesnika udvostručen je u odnosu na prvu godinu ovog događanja – 2007.  Od svog predstavljanja, baza podataka  “Freshhh” takmičenja je registrovala 7.904 studenta iz 67 zemalja, sa ukupno 2.756 timova (uključujući i nepotpune timove). Kao rezultat, MOL Grupa je od 2007. godine na razne načine regrutovala skoro 150 članova iz 10 najboljih timova. MOL Grupa veruje da će se sve više mladih talenata koji učestvuju u takmičenju, takođe da pridruži Grupi.
Iz Srbije, ove godine na “Freshhh” takmičenju učestvovali su sledeći fakulteti: Beogradski Univerzitet, mašinsku fakultet, DIF Novi Sad, Ekonomski fakultet Niš, Tehnološko-metalurški fakultet- Beograd, Beogradski Univerzitet – Hemijski fakultet i mnogi drugi.
O takmičenju:
U prvoj fazi takmičenja od tri kola, učesnici su se takmičili u virtualnom scenariju, putem interneta. Oni su, korišćenjem računara, rešavali industrijske i strateške zadatke Moil Tycoon, razvijene od strane MOL-a. Nakon ovog usledila je kreativna runda u kojoj su 40 preostalih timova pripremali strategije koje se odnose na nekovencionalnu tehnologiju proizvodnje gasa i kreirali scenario za prateći kratkometražni film. Žiri, u sastavu eksperata MOL Grupe, potom je ocenjivao radove i izabrao 10 najboljih ekipa, koji su pozvani u Budimpeštu da se takmiče u finalu, gde su timovi morali da prezentuju i “prodaju” svoje kreativne ideje žiriju i publici.
Četiri mađarska, tri hrvatska, jedan američki, ruski i slovački tim, kvalifikovali su se u finale, na kome je, na osnovu odluke mađunarodnog  žirija, tim P.S.S. Univerziteta u Mađarskoj, dobio prvu nagradu od 9.000 evra. Tim “MACC” Univerziteta za tehnologiju i ekonomiju iz Budimpešte, osvojio je drugu nagradu (6.000 evra), dok je ekipa “ Reservoir Dogs” sa irskog i mađarskog univerziteta osvojila treću nagradu (3.000 evra).  Članovi preostalih sedam timova, nagrađeni su čitačima e-knjiga. Kao što je pokazano prethodnih godina, jedan od ciljeva “Freshhh” finalista je bio da izgrade karijeru u MOL Grupi, a ovo takmičenje je prvi idealni korak ka tome.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!