Sunday, June 16, 2024
HomeBlueFujitsu serverska rešenja za mala preduzeća

Fujitsu serverska rešenja za mala preduzeća

Fujitsu danas predstavlja dva nova PRIMERGY serverska rešenja za mala preduzeća: PRIMERGY TX100 S3 – „Standard“ i „Core“ edicije. Obe verzije projektovane su da pomognu korisnicima da pospeše svoju poslovnu efikasnost, naprednim spojem specijalnih funkcionalnosti i performansi sistema, i jednostavnog upravljanja serverom tokom svakodnevnog rada.

I Standard i Core verzije PRIMERGY TX100 S3 servera zasnovane su na od skora dostupnim procesorima Intel Xeon E3 familije, i „spakovane“ upravo za mala preduzeća, sa odličnim odnosom cene i performansi i visokim nivoom energetske efikasnosti.

PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition je idealan za firme kojima je server potreban za rad sa falovima, štampanje, veb i kancelarijske primene. On objedinjuje kvalitete naprednih performansi procesora i proširive memorije sa operativnim sistemom Microsoft Windows Small Business Server Essentials 2011, kojim se jednostavno upravlja. Ovaj server postavlja nove standarde u skalabilnosti osnovnih verzija IT sistema, čime i u osnovnoj klasi omogućava neprekidan rad, 24×7 sati, sa dodatno unapređenom zaštitom od pada i, opciono, posebnom baterijskom jedinicom za bekap u slučaju neplaniranog pada sistema.

Tzv. „headless“ („bezglavi“) PRIMERGY TX100 S3 Core Edition je samostojeći, „tauer“ server, koji se lako bori sa IT administriranjem. „Headless“ tehnologija znači da ova Core edicija ne zahteva sopstveni monitor, tastaturu i miša, već može da se administrira sa bilo kog PC računara u mreži korišćenjem „Remote Desktop“ tehnologije, smanjujući tako neophodan prostor a time i troškove. Kako bi što više pojednostavila upotrebu, verzija TX100 S3 Core Edition je podržana jednostavnim, intuitivnim procesom administriranja koje može da izvrši i ne-tehničko lice. Fujitsuova inovativna tehnologija „Samo uključi i radi“ (‘Just power-up ‘n’ run’) dramatično skraćuje vreme i troškove korisniku sistema, tako što je Microsoft Windows® 2008 R2 Foundation operativni sistem preinstaliran na serveru. Dodatnu elastičnost sistema Fujitsu je postigao dodavanjem softvera za „samopopravljanje“, koji omogućava da PRIMERGY TX100 S3 Core automatski otkrije i samostalno otkloni eventualne greške u fazi podizanja sistema.

Obe verzije PRIMERGY TX100 S3 modela poseduju karakteristike koje smanjuju operativne troškove i buku, a povećavaju efikasnost. Potrošnja energije je drastično manja u odnosu na konkurentske modele u klasi, i dostiže stepen korisnog dejstva od 94 posto zahvaljujući Fujitsuovoj funkcionalnosti „0-Watt“, koja omogućava da u mirovanju server nimalo ne troši energiju iako administratori mogu da izvrše svoje redovne zadatke. Oba modela takođe imaju i štampane ploče bez halogenih elemenata čime svode na minimum svoj štetan uticaj na životnu sredinu, kao i disipaciju buke.

Ovi sistemi veoma su pogodni za mala preduzeća i agencije, najbrojnije poslovne korisnike na srpskom tržištu – smatra Bojan Jevtić, specijalista i konsultant za servere i sisteme za skladištenje podataka u beogradskom predstavništvu kompanije Fujitsu Technology Solutions. „Činjenica je da je od predstavljanja na tržištu Srbije PRIMERGY TX100 linija stekla veliku popularnost upravo zbog malih incijalnih i operativnih troškova tehnologije koja je sasvim dovoljna za većinu primena u manjim firmama. Ubacivanje novih, snažnijih Intel Xeon procesora sada direktno i dodatno poboljšava njihovu funkcionalnost i omogućava da se sa manje ulaganja zaista postigne mnogo više”, objašnjava Jevtić.

Fujitsu PRIMERGY TX100 S3 Standard i TX100 S3 Core edicije dostupne su globalno. Preporučene cene osnovne konfiguracije kreću se u Srbiji od 499 evra, bez PDV-a

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!