Sunday, June 16, 2024
HomeBlueGospodar multimedije

Gospodar multimedije

Media plejeri pored pametnih telefona predstavljaju najtraženije gedžete na tržištu, što je i logično ako se pogledaju poslednja istraživanja tržišta, gde čak 80% ispitanika želi za sebe neku moćnu mobilnu multimedijalnu spravicu.

Još je interesantniji podatak da preko 30% ispitanih želi za sebe novi iPod touch media plejer zbog čega je ekipa Urban portal odlučila da pogleda šta je to posebno kod ovog uređaja.

Apple iPod touch poslednje generacije fizički dosta podeseća na iPhone 3GS – aluminijumsko kućište, veliki displej (dijagonale 3.5 inča), prednja i zadnja kamerica, kao i sjajan iOS4  – čine ovaj media plejer jednim od najmoćnijih mobilnih gedžeta na svetu. Jednostavnih je linija i veoma je tanak (7.2mm), ali nije baš najpogodniji za održavanje, jer se veoma brzo zaprlja, ponajviše zbog sjajne završnice.

Proizvodi se u tri verzije, zavisno od skladišog prostora (8, 16 i 32GB) i dolazi sa par neverovatnih funkcija – jedna od njih je vezana za FaceTame kamricu koja omogućava ostvarivanje video poziva između drugih vlasnika Apple proizvoda sa FaceTime kamericom (nove MacBook Pro mašine, novi MacBook Air računari, iPad 2, iPhone 4 ili iPad touch poslednje generacije).

Sve što vam je potrebno je da otvorite FaceTime nalog, obezbedite WiFi internet konekciju i komunikacija može da počne.

Za razliku od prošle generacije novi iPod touch ima deleko veću autonomiju baterije, pa tako sada možete uživati čak 40 sati u slušanju vaše omiljene muzike. Ako ste pak filmofili, nema problema – 7 časova reprodukcije video materijala vam je na raspolaganju – malo li je? Mi smo se sa touch plejerom družili desetak dana i ostali smo oduševljeni audio kvalitetom i prikazom pokretnih slika.

Jedino što milismo da treba unaprediti je kvalitet slušalica, koje nisu loše, ali za novce po kojima se nudi touch mora bolje. Rešenje i za to ima u vidu Apple In-ear slušalica, ali to će vas koštati dodatnih 10.490,00 dinara. U svakom slučaju iPod touch 4-te generacije je vrhunskim media plejer, prava aždaja za muziku, igrice i video i naša topla preporuka za predstojeće sparne mesece.

Cena (sa PDV-om):

Model od 8GB – 28.890,00 dinara

Model od – 32GB – 37.590,00 dinara

Model od – 64GB – 50.290,00 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!