Thursday, June 20, 2024
HomeRedLjubav & SeksSeks put do boljeg zdravlja: deset razloga da imate seks večeras

Seks put do boljeg zdravlja: deset razloga da imate seks večeras

Seks čini telo boljim. Ipak, većina od nas će prvo potrčati ka teretanama kada je telo u pitanju.

Kao što su istraživanja pokazala, dobar seks u zdravom, stabilnom i monogamom odnosu može poboljšati naše fizičko, mentalno, emotivno i duhovno blagostanje. Seks, u tom kontekstu, nudi nam tonu prednosti.

Evo nekoliko:

– Gubitak težine i kontrolu iste. Zaboravite najnovije fit dijete ili sate provedene na mašinama za vežbanje kada možete istopiti oko 200 kalorija za 30 minuta seksa. Vođenje ljubavi poboljšava snagu, tonus mišića, kardiovaskularni sistem i fleksibilnost. Pored toga, možete se pohvaliti da se
za vaš izgled brine vaš „lični trener“.

– Bol. Oslobodite se svih lekova protiv bolova i probajte nešto prirodno. Seks pomaže u odklanjanju migrena i menstrualnih bolova, kao i ublažavanje hroničnih bolova.

-Stres. Seks, čak i sa samim sobom, ima jak uticaj na stres, povećava nivo oksitocina i stimuliše osećaj topline i relaksacije. Šta je bolji način da se opustite nakon napornog dana?

– Bolje zdravlje srca. Malo srce i duša treba da bude briga svakog lekara kada je u pitanju kardiovaskularni nagon. Seks može da pomogne u smanjenju holesterola i rizika od srčanog napada.

– Povećava samopoštovanje i intimnost. Kada je seks konzistentan i podrazumeva obostrano zadovoljstvo, može povećati osećaj ljubavi, intimnosti i bliskosti. Kada se radi o duhovnom stanju, on može da stvori bolji kvalitet života i ojača odnoste. Zar nije divno da dobra seksualna
energija stvori pozitivan odos, da se osećate bolje vi, vaš partner i život uopšte?

– Bolji san. Nema potrebe da svako veče pre spavanja brojite ovce. Pored toga, vođenje ljubavi sigurno pobeđuje nesanicu i vodi vas ka putu zzzz“ssss…..

– Mlađi izgled. Seks pomaže da se osećate i izgledate mlađe, i prema nekim istraživanjima može dovesti do sjajne kose, blistavog tena. To je zato što povećava mladi hormon DHEA.

– Raspoloženje. Seks oslobađa endofrin, zadovoljstvo koje koje proističe od uzbuđenja tokom vrhunca i koji može da ublaži depresiju i anksioznost, kao i da poveća živost.

– Dugovečnost. Postoji značajna veza između učestalosti orgazma i rizika od smrti, naročito kod muškaraca. Muškarci koji imaju orgazam dva puta nedeljno imaju 50 odsto manje šanse smrtnosti od onih koji vrhunac imaju samo jednom mesečno.

– Smanjuje rizik od raka dojke. Jedna studija, koja je proučavala žene koje nikada nisu rađale otkrila je da povećana učestalost seksualnog odnosa bio je u korelaciji za smanjenje karcinoma dojke.

–  Reproduktivno zdravlje. Seks smanjuje rizik raka prostate i sprečava endiometrozu kod žena, pokazalo je nekoliko studija.

Vežba je na redovnoj listi za vaše zdravlje, ali seks može da uradi mnogo više za vas i vaše zdravlje. Dakle, pre bilo kakvog učlanivanja u teretanu, fitnes klub itd., razmislite da li je vreme u vašem budoaru efikasnije.

Možete dobiti mnogo više za svoji novac u spavaćoj sobi, udvostručite dosadašnje članstvo, sa većom seksualnom željom, zahvaljujući povećanju testoterona, ovo je verovatno jedini trening koga se trebamo pridržavati.

Previous article
Next article
UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!