Wednesday, July 17, 2024
HomeUrban vodičDešavanjaKafanity - PREMIJERA - Još Bolji Život Srećnih Ljudi

Kafanity – PREMIJERA – Još Bolji Život Srećnih Ljudi

Premijera: 03. juna u 08:00
NA YOUTUBE KANALU MULTIMEDIA MUSIC

Podkast serijal “Kafaniti” u kome se tri iskusna novinara u opuštenom kafanskom razgovoru pokušavaju duhovito pozabaviti brojnim (ne)očekivanim pop kulturnim i drugim najvažnijim sporednim stvarima naše svakodnevice i bolje prošlosti kreće od 3. juna na jutjub kanalu Multimedia Music-a.

Uz obavezno zveckanje čaša i zvukove otvaranja pića Milan Ćunković, Vlada Živanović i Aleksandar Arežina će jednom nedeljno u svom “kafanskom rijalitiju” razmatrati muzičke, filmske, sportske i slične teme koje slučajnim prolaznicima verovatno nikad ne bi pale na pamet.

U deset kratkih audio nastavaka prve sezone “Kafanitija” biće reči o tome kako treba ponovo snimiti čuvenu  seriju “Bolji život”, zašto birati selektora reprezentacije Srbije na građanskim izborima, zašto domaće pop  rok hitove treba prevoditi između republika, šta je to blamur ili pak o porno značaju bokeljskog mesta Đenovići.

“Tri tipa sede za kafanskim stolom sa kariranim stolnjakom i pikslama što zveče i razglabaju o muzici, filmovima, knjigama, sportu, kulturi… Kafanity je na neki način priča o životu, ne samo nas trojice, već svih nas, samo ni svi mi verovatno nismo toga svesni. Ako nekome još uvek nije jasna filozofija ovog odgovora, najbolje je da posluša neku epizodu Kafanity-ja, pa će mu se samo kasti”, objašnjava Živanović.

“Kafaniti je način života, ne samo nas trojice. Kafana može biti i nečija kuhinja, trpezarija, terasa, ako se pije pivo, kafa, čaj i prosipaju mudrosti. Dakle, kafana je majka svih mudrovanja u Srba i šire i dalje. Prirodno okruženje koje nadahnjuje i izvlači iz tebe neočekivane misli, koje možda nemaš dok se voziš busom ili pereš suđe”, smatra Arežina.

Naziv “Kafaniti” može se čitati kao “kafanski rijaliti” ili “stvarni kafanski razgovori”, a svi nastavci su snimani jednostavno “iz cuga” bez naknadne montaže, skraćivanja ili ubacivanja, i hvataju trenutni tok misli Ćunkovića, Živanovića i Arežine, dakle bez scenarija.

“Kafaniti je skup drugara i kolega koji su odlučili da je krajnje vreme da prestanu sa žalopojkama. Godinama unazad, kad bismo se skupili, posle višečasovnog druženja, došli bismo do istog zaključka – šteta što se nismo snimali. I onda smo se, jednog dana, snimali. Sledeći sastanak je već bio sa unapred pripremljenim planom – da se snimamo”, dodao je Ćunković.

“Kafaniti” trojka priča o ljudima i stvarima koje poštuju, vole čak, i ne istresaju žuč, ne svete se, ne pokušavaju biti pametni na tuđi račun, ili bar ne previše.

Podkast “Kafanity” u prvoj epizodi donosi razgovor Milana Ćunkovića, Vlade Živanovića i Aleksandra Arežine o tome zašto bi se i kako danas mogla ponovo snimiti čuvena televizijska serija “Bolji život”.

“Kafanity” je “kafanski rijaliti” u kome се tri iskusna novinara u opuštenom kafanskom razgovoru pokušavaju duhovito pozabaviti brojnim (ne)očekivanim pop kulturnim i drugim najvažnijim sporednim stvarima naše svakodnevice i bolje prošlosti.

Glas u uvodu: Vlada Džet Janković
Fotografija: Marina Pešić
(Fotografisano u Višnjičkoj Banji)

Razgovor u “Još Boljem životu Srećnih ljudi” je snimljen audio u jednom dahu bez naknadnog skraćivanja ili dodavanja. Snimljeno u proleće 2021. godine u Beogradu. Uz posebnu zahvalnost Zoranu Vuloviću-Vuletu.

Zvučna postprodukcija: Nebojša Brdarić
Pokrovitelj podkasta je Multimedia Music.
Official Facebook Page:
https://www.facebook.com/kafanskirijaliti

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!