Thursday, June 13, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaKako do dobre fotke

Kako do dobre fotke


Gledajući Facebook profile svojih prijatelja, svako bi pomislio po broju fotografija da većina obožava da se slika, naročito lepši pol. Ali, izgleda da nije baš tako. Neke naučne studije pokazuju da polovina žena ne voli fotografisanje, a još je manji je broj onih kojima će se, kada im pokažete fotografije, dopasti kako izgledaju. Polovina žena jako je kritična prema svom izgledu i mrzi da se gleda na fotografijama, a tri četvrtine pokušavaju izbeći fotografisanja.
Ono što su još istraživanja pokazala je i činjenica da su žene najnezadovoljnije svojim osmehom. Trećina ima prigovor na belinu zuba, ne sviđaju im se bore oko očiju nastale od smejanja, a postoji i strah da slika neće izazvati željene reakcije na Facebook-u.
Uprkos tome što su najviše nesigurne upravo zbog svog osmeha, istraživanje koje je sproveo proizvođač paste za zube Macleans otkriva da muškarce na ženama prvo privuče osmeh. Kako bi žene na slikama izgledale kao da imaju puno samopouzdanja, fotograf slavnih Daniel Kenedi, koji je fotografisao Anđelinu Džoli i druge, nudi nekoliko saveta:
Pre svega treba se opustiti i uživati u snimanju. Prirodan osmeh je uvek atraktivniji nego glumljeni. Bradu treba spustiti naniže, a pogled dignuti gore i gledati kroz trepavice, na taj način će vaše lice izgledati mršavije, a kosti lica izraženije. Zatim, pokušajte da u trenutku fotografisanja izgovorite, na pimer, reč “blam”, što bi usnama dalo zavodljiviji izgled. I obavezno nanesite sjaj za usne, kako bi vaša usta izgledala punija i lepša.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!