Holivudskim zvezdama koje žele da budu u najboljem izdanju u velikoj noći dodele „Oskara” nude se najrazličitiji kozmetički tretmani, od raskošnih, do krajnje bizarnih. Kao što je lak za nokte od crnog dijamanta od 250.000 dolara ili tretman lica od ptičjeg izmeta. Dodela „Oskara” jednako se gleda zbog filmova i zbog mode; prenos sa crvenog tepiha i dodele nagrada prati oko milijardu gledalaca. To je noć kojom se zatvara dvomesečna sezona lova na nagrade, kada ni žene ni muškarci ne štede ni dinara da bi nadmašili druge zvanice.
– Ovo je veliko finale sezone dodela nagrada i poznati koriste sva raspoloživa sredstva da zasene jedni druge. Spremni su da idu do kraja ne bi li usavršili svoj izgled i ostavili utisak na crvenom tepihu – kaže stručnjak za stil Sem Sabura, modni novinar kanala TLC.
Mladolika Demi Mur (50) ranije je priznala da stavlja pijavice na kožu kako bi detoksifikovala krv. Gvinet Paltrou jednom je došla na premijeru sa glavom prekrivenom modricama od akupunkture koja navodno ubrzava krvotok i umanjuje stres. Andželina Džoli rekla je za „Veniti fer” 2011. da njeni sinovi Madoks i Paks idu na pedikir u kojima im ribice jedu mrtvu kožu sa stopala, a muzički impresario Sajmon Kauel nikuda ne ide bez džepne doze kiseonika kako bi održavao svež ten.
Vampirski fejslift
Tretmani ubrizgavanja filera u kožu za ublažavanje bora ove godine dobili su novi hit – vampirski fejslift, koji meša filere sa krvlju pacijentkinja. Plastični hirurg Pol Nasif, koji nudi ovu vrstu usluge na Beverli hilsu, kaže da proces podrazumeva uzimanje krvi iz pacijenta, izolovanje određenih komponenata i onda mešanje sa dermalnim filerom koji se onda vraća u kožu.
– Tako ubijate dve mušice jednim udarcem. Filer odmah reaguje, a dugoročna korist jeste novo formiranje kolagena, prirodni volumen i zdravija koža – kaže Nasif za Rojters.
Ptičji izmet
Za one koji se plaše igala, ptičji izmet je bezbolno rešenje za svetliju kožu. Jedan salon na Menhetnu nudi “gejša tretman”, jednočasovnu kuru nanošenja izmeta slavuja u formi pudera. Taj izmet, koji vlasnica Šizuka Bernstin uvozi iz Japana, navodno sadrži prirodne enzime koji pilinguju kožu.
– Mnogo je drastičnih tretmana u opticaju, poput hemijskih pilinga ili mikrodermabrazije. Ako ste za prirodniji pristup, izmet će vam dati sjajne rezultate. Mrtva kože se uklanja, a ten je blistaviji i svetliji – kaže Bernstin.
Testisi bika
Kada je o kosi reč, salon u Santa Moniki ima tajni sastojak – testise bika. Vlasnica Samira Asemanfar kaže da ih njena porodica u Iranu koristi generacijama. Kuvanjem testisa, kupljenih u lokalnoj mesari, dobije se čorba od hormona i proteina koja se dodaje u preparate za jačanje i negu kose.
– Klijentkinje nam kažu da im je kosa jača i gušća, a neki i da im brže raste – kaže Samira Asemanfar. Nije tajna da se haljine dizajnera i nakit često pozajmljuju za crveni tepih. Ovih dana kreatori su osmislili trikove u minut do dvanaest za viši i vitkiji stas.

Lak za nokte sa dijamantima
Honkonška kompanija cipela “iiJin” postavlja nevidljivu platformu u svaki par obuće, što dodaje 5-12 cm visine, u zavisnosti od modela. Haljine NUE njujorške dizajnerke Šani Gros imaju utkanu kompresovanu tkaninu tako da onaj ko ih nosi deluje broj tanje. Nema potrebe za steznicima i drugim „podupiračima” koje dame obično nose ispod garderobe.
Proizvođač nakita Fonderie 47 iz Njujorka topi čelik sa pušaka zaplenjenih u afričkim ratnim zonama i sarađuje sa dizajnerima u pravljenju minđuša, ogrlica i satova. Osnivač Piter Tam kaže da je od 2010. kompanija uništila preko 25.000 komada oružja, a da svaki primerak nakita ima ugraviran i serijski broj puške od koje je napraljen.
Ako vam novac nije problem, postoji još jedan način da se istaknete na crvenom tepihu – da stignete sa noktima na kojima je crni dijamant od 267 karata. Dizajner luksuznog nakita iz Los Anđelesa, Azatur Pogosjan, stvorio je crni lak za nokte sa majušnim dijamantima za koje kaže da daju „trodimenzionalni sjaj” kada se namažu na nokte. Na tržištu postoji samo jedna bočica koja se u londonskoj robnoj kući „Selfridžiz” od novembra prodaje za 250.000 dolara. Britni Spirs nosila je lak na reklami za svoj parfem, a Keli Ozborn na dodeli „Emi” najgrada.
– Žene se zbog njega osećaju neverovatno. Nema ničeg lošeg u tome da se neko zbog vas oseća lepo. Ne trošimo novac na ratove. Nikog ne povređujemo. Zbog nas se žene osećaju kao kraljice – kazao je Azatur.
 
Izvor: Blic