Za ulogu na filmu, brojne glumice i glumci spremni su da učine mnogo toga, uključujući i gubitak kilograma. Evo kako su neke od najtalentovanijih zvezda današnjice ukrotile svoju liniju.
Jedna od najboljih mladih glumica koja ove zime briljira u novoj verziji mjuzikla „Jadnici“, En Hatavej morala je da izgubi desetine kilograma ne bi li što bolje dočarala sudbinu nesrećne Fantine iz čuvenog dela Viktora Igora. U razgovoru za modni časopis „Vogue“ Hatavej je otkrila da je tokom priprema za ulogu prvo prošla procese čišćenja organizma, izgubivši tako skoro pet kilograma. Dodatnih sedam kila izgubila je tako što je dve sedmice živela od ovsene kaše.
„Moralo je sve da bude tako dramatično. Ideja je bila da ona izgleda kao osoba koja je na ivici smrti. Gledajući unazad na celokupno iskustvo, i to bez osuđivanja, priznajem da je zaista bilo ludo“, kazala je Hatavej.
Za razliku od ovog drastičnog primera, glumica Olivija Vajld koja se izjašnjava kao veganka, primenila je drugačije metode. Da bi svoje telo dovela u forku za ulogu bu filmu „Tron – Legat“ trenirala je borilačke veštine i odrekla se dveju omiljenih namirnica bogatih kalorijama.
„Obožavam hleb. Nisam ga se u potpunosti odrekla, ali kada sam želela da kontrolišem kilograme, to je bio odličan način“, kazala je ona u intervju objavljenom u časopisu „Woman Health“.Osim ovog,onda je dala još jedan savet. „Najbrži naćin da izgubite kilograme je da prestanete da pijete. Za dve sedmice možete izgubiti dva do tri kilograma“, objašnjava ona.
Kada je prihvatila ulogu u hvaljenom filmu „Master“ Ejmi Adams morala je brzo da izgubi kilograme koje je dobila u trudnoći. U razgovoru sa britanskim novinarima ona je kazala da ne voli trake za trčanje i kardio treninge, ali da joj je zato najviše pomogao ples oko šipke. Za razliku od nje, jedna od najlepših žena današnjice, glumica Skarlet Johanson obožava trčanje za šta koristi posebne patike specijalizovane za pojačano topljenje masnih naslaga. Tokom priprema za prošlogodišnji letnji hit „Osvetnici“ ona je trenirala i boks, a svojim treninzima dodala je i tradicionalni ruski rekvizit „Girya“ poznat kao rusko zvono.
Glumac Alek Boldvin tokom snimanja serije „30 Rock“ otkrio je da postoji velika mogućnost da postane dijabetičar. Tako je na savet svog lekara odlučio da promeni režim ishrane i izbaci dodatne šećere i zaslađivače, a počeo je da se interesuje i za pilates i jogu.
Tajno oružje Dženi Makarti je lubenica, otkrila je ta zvezda u razgovoru za „Shape“. „Pomaže vam da zadržite vodu, prirodni je diuretik, ispunjava vas i veoma je ukusna“, smatra ona. Osim lubenice, Makarti preporučuje i jogu dva puta sedmično a trčanje čak i do pet puta. „Međutim, najvažnija stvar je ishrana. Naročito danas kada su restorani brze hrane na svakom ćošku, i kada smo mi majke iscrpljene i pod velikim obavezama. Tužno je što zbog svega toga žrtvujemo zdravu hranu“, zaključuje ona.
Kako se vi borite protiv viška kilograma?
 
Izvor: B92