Monday, December 4, 2023
HomeHumanost na deluKandiduj svog heroja

Kandiduj svog heroja

Humanitarce, braću Bojana i Zorana Kačavendu poznajem dugi niz godina. Bojanov sin Mihajlo prevremeno je rođen je 2011. godine. Bojan i Zoran, Mihajlova mama Anita i cela njihova porodica uključili su se u iznalaženje načina kako bi Mihajlo ozdravio, u šta su bezuslovno verovali.

ONI SU HEROJI

Organizovali su humanitarne večere, sportske turnire, muzičke manifestacije, učestvovali u raznim drugim humanitarnim događajima. Mnogi planovi su bili odloženi nakon izbijanja pandemije. Tata Bojan i stric Zoran bivši su sportisti. Zoran je 1992. godine bio član ragbi reprezentacije Jugoslavije, a Bojan je trenirao ragbi od svoje sedme godine života.

Omiljeni su u svom društvenom i radnom okruženju, među prijateljima i rođacima. Retki su očevi koji sa tolikom ljubavlju i pažnjom brinu o svojim sinovima. Oni su senke svojih sinova, njihovi učitelji i treneri. Odnos koji imaju prema svojim roditeljima retko se sreće u današnje vreme.

Privatna arhiva: Bojan Kačavenda
Privatna arhiva: Bojan Kačavenda

Pomažući malom Mihajlu otpočeli su borbu za svu decu kojoj je ovakav vid pomoći potreban, i obećali su da će istrajati sve do dana kada će Lokomat Pro biti postavljen u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i kada će rehabilitacija za decu biti besplatna.

GLASAJ ZA SVOJE HEROJE

Zbog toga su osnovali Humanitarnu fondaciju „Prvi korak“. Septembra 2021. godine biciklima su prešli „Rutu heroja’“ dugu 2.800 km iz Pariza prema Novom Sadu, sa ciljem da se podigne svest o problemima sa kojima se susreću prevremeno rođena deca i deca sa dodatnim i posebnim smetnjama, i da se prikupe sredstva neophodna da robotizovana rehabilitacija konačno dođe u Srbiju.

Susretima sa našim ambasadorima i predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, dijaspore i uz veliku podršku medija u Srbiji i inostranstvu tokom biciklističke ture, Bojan i Zoran su bliži svom cilju – danu kada će deca u svim Centrima za rehabilitaciju Srbije dobiti lokomate i najsavremeniju rehabilitaciju.

Bojan i Zoran se ove godine pripremaju da pređu još dužu Rutu heroja. 123 na SMS 5300 TO SU MOJI HEROJI!

Privatna arhiva: Bojan Kačavenda
Privatna arhiva: Bojan Kačavenda

Ukoliko ste u mogućnosti, možete pomoći i na neki od sledećih načina:

Slanjem SMS poruke na broj 5300 po ceni od 100 RSD
Uplatom na dinarski račun: 340-11017164-24
Uplatom na devizni račun: 340-10027258-87
SWIFT CODE: GIBARS2 ERSTE BANK AD NOVI SAD, REPUBLIKA SRBIJA

 

GLASAJ ZA SVOJE HEROJE

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!