Tuesday, December 5, 2023
HomeHumanost na deluPETAK 28.01. uručenje donacija od 162 paketa hrane

PETAK 28.01. uručenje donacija od 162 paketa hrane

U petak, 28. januara u 12 časova, u prostorijama Udruženja žena “Velikoselke”, Omladinska BB, Banatsko Veliko Selo zvanično će biti uručena donacija kompanije Japan Tobacco International (JTI) u okviru kampanje “Spasimo hranu, spasimo humanost” i Nacionalnog dana davanja.

Donacija od 162 paketa hrane omogućena je zahvaljujući zaposlenima kompanije JTI, a namenjena je najugroženijim građanima iz opština Kikinda, Senta, Subotica, Kanjiža i Ada i distribuira se uz pomoć Banke hrane Vojvodina preko Udruženja žena “VELIKOSELKE” iz Banatskog Velikog Sela – Kikinda, organizacije CARITAS SUBOTICA i Udruženja DUGA – Ada.

Paket hrane sadrži 10 kg brašna, 1 litar ulja, 1 kg pirinča, 2 kg pasulja, 1 kg testenine, 1 kg soli, 2 kg šećera, 5 komada pašteta od 150g, 5 komada mesnih narezaka od 150g i 5 komada sardina od 125g, 500g keksa i 700g marmelade i može da zadovolji najosnovnije potrebe četvoročlane porodice za najmanje  mesec dana.

Ova donacija realizovana je u okviru kampanje “Spasimo hranu, spasimo humanost” i prošlogodišnjeg Nacionalnog dana davanja koje su organizovali Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku USAID. U okviru kampanje i povodom Nacionalnog dana davanja, koji je Srpski filantropski forum prošle godine organizovao po četvrti put, 9. oktobra na dan rođenja našeg velikog naučnika i filantropa Mihajla Pupina, građani iz zemlje i dijaspore, kompanije i organizacije su zajedno za poslednja tri meseca 2021. godine prikupili 69.717 kilograma hrane u vrednosti od 13.625.078 dinara.

Da bi se donacije hrane za najugroženije povećale, neophodna je saradnja svih ključnih aktera, kao i izmena poreske politike, odnosno ukidanje PDV-a na donacije hrane pred istek roka trajanja, po uzoru na EU.

Uručenju donacije će prisustvovati: Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde; Miroslav Dučić, član Gradskog veća, Jasmina Orašanin, šef Kabineta, predsednica UŽ “Velikoselke” Dragana Đurđević, Mirjana Pećanac iz Saveta mesne zajednice Banatsko Veliko Selo i u ime donatora Jovan Krivokapić, menadžer korporativnih poslova kompanije Japan Tobacco International AD Senta.

Za više informacija o kampanji “Spasimo hranu, spasimo humanost” i Nacionalnom danu davanja obratite se Jeleni Bratić na jelena@filantropskiforum.com ili 064 19 93 114

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!