Monday, December 4, 2023
HomeBlueKompanija SBB proslavlja desetogodišnjicu uspešnog poslovanja u Srbiji

Kompanija SBB proslavlja desetogodišnjicu uspešnog poslovanja u Srbiji

Kompanija SBB ove godine proslavlja desetogodišnjicu uspešnog poslovanja u Srbiji. Nastao integracijom kablovskih distributera tokom 2002. i 2003. godine, SBB je iz godine u godinu pokazivao da je pionir u pružanju telekomunikacionih usluga. Od početnih 30 zaposlenih i oko 2.000 korisnika, danas kompanija zapošljava preko 900 ljudi i pruža najkvalitetniju televiziju i najbrži internet za 750.000 korisnika.

„Nova decenija počinje i mi ćemo nastaviti poslovnu politiku koja počiva na načelu da je za naše korisnike samo najbolje dovoljno dobro. Konstantno radimo na uvođenju novih trendova i tehnoloških rešenja, pratimo potrebe naših korisnika i standarde poslovanja u oblasti telekomunikacija. Aktivnostima na samom početku druge decenije svog postojanja učvršćujemo i unapređujemo svoju lidersku poziciju nosioca novog medijskog doba u zemlji i regionu. Sada i zvanično imamo najbrži internet u zemlji do čak 100mbps, ove godine ćemo doneti novo iskustvo gledanja televizije sa novim funkcionalnostima i novim korisničkim interfejsom, a licenca koju smo dobili za fiksnu telefoniju omogućiće nam da u novu dekadu uđemo sa kompletnim paketom usluga za naše korisnike“, rekla je Jovana Lukić, Direktor korporativnih komunikacija kompanije SBB.
Za deset godina poslovanja SBB je aktivno doprineo razvoju zajednice u kojoj posluje. Osnovan je SBB Fond za donacije i sponzorstva, preko koga se svake godine pruža pomoć i podrška pojedincima i institucijama koji se bave naučnim, istraživačkim i umetničkim radom, pružanjem zdravstvene zaštite i socijalne pomoći.

„U godini u kojoj proslavljamo jednu dekadu poslovanja nastavljamo sa našim aktivnostima na ovom polju. Pripremili smo posebne donacije koje obuhvataju nekoliko oblasti. Želja nam je da unapredimo obrazovanje u Srbiji tako što ćemo obezbediti besplatan jednogodišnji SBB internet za 10 škola širom Srbije, kao i za 10 srednješkolaca, odličnih đaka Matematičke gimnazije. Takođe, za 10 najboljih studenata sa ETF-a, FON-a, Filozofskog i Ekonomskog fakulteta obezbedićemo tromesečnu plaćenu praksu“, istakla je Dragica Pilipović Chaffey, Generalni direktor kompanije SBB.
Pored ustanova koje se bave edukacijom, SBB će svoju pomoć pružiti i humanitarnim ustanovama. Jednogodišnji besplatni SBB internet i pretplata na SBB kablovsku televiziju kroz donaciju dobiće 10 humanitarnih ustanova kao što su: svratišta, domovi za decu i omladinu bez roditeljskog staranja, udruženja osoba sa invaliditetom i druga društva i institucije socijalnog karaktera.
Takođe, kako bi podržala razvoj filmske umetnosti, kompanija SBB organizovaće konkurs za mlade umetnike sa Fakulteta dramskih i likovnih umetnosti. Kako bi uzeli učešće, umetnici će slati svoje video radove, a 10 najboljih u dogovoru sa autorima će biti emitovano u SBB video zoni. Autoru najboljeg filma SBB će finansijski pomoći u budućim projektima i obezbediti besplatnu godišnju pretplatu na internet i televiziju.

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!