Monday, May 20, 2024
HomeBlueKreacije sa crvenog tepiha: Ko je blistao, a ko je "zalutao" (Galerija)

Kreacije sa crvenog tepiha: Ko je blistao, a ko je "zalutao" (Galerija)

Tradicionalno, na dodeli Oskara pune ruke posla imaju i modni kritičari, ocenjujući toalete koje su dame odabrale za tu posebnu noć. U haljinama su blistale Dženifer Lorens, Šarliz Teron, Naomi Vots i En Hatavej, a Oskara za najgoru kreaciju mogu da ponesu Helen Bonam Karter, Fan Bingbing, Naomi Haris, Helen Hant, Keli Roland i Patriša Klarkson. Mnogo bolju kreaciju od one koju je imala sinoć, mogla je da izabere i Dženifer Aniston.
Borbu su sinoć, pored glumaca, vodili Armani i Dior. Armani je obukao Džesiku Častejn, Naomi Vots i Kuvenzane Volis, dok je Dior privukao Dženifer Lorens i Šarliz Teron. Džesika Častejn u svetlucavoj haljini bez bretela boje bakra izgledala je poput glamurozne zvezde iz zlatnog doba Holivuda, utisak kome su doprinele velike vintidž dijamantske naušnice Harija Vinstona i jarko crveni karmin.
– Izabrala sam ovu haljinu jer me podseća na stari Holivud. Haljina je skroz u stilu ‘Srećan rođendan gospodine predsedniče’ -rekla je ona aludirajući na Merilin Monro.
Votsova je nosila haljinu sa geometrijskim izrezom, dok je Volisova imala srebrnu traku u kosi i torbicu sa perlicama kao aksesoare mornarsko plavoj Armani haljini sa crnim, teget i srebrnim perlama posutim po suknji i velikom mašnom pozadi.
Dženifer Lorens bila je lepotica dana sa bledo roze i belom haljinom bez bretela koja je isticala njene grudi, jednostavnom frizurom i delikatnom ogrlicom koja je visila pozadi. Dugi porub haljine pokazao se, ipak, kao problem jer se saplela o njega dok je išla da preuzme Oskara za najbolju ulogu.
Šarliz Teron izgledala je besprekorno u uglastoj haljini i kratkoj kosi. Vlastnik vintidž radnje “Dekejds” u Los Anđelesu Kristos Garkinos, koji godinama prati modne trendove na Oskarima, rekao je lokalnim televizijama da je Teronova izgledala “savršeno”.- Posle nje ste slobodno mogli da isključite TV – rekao je on.
Pažnju medija i publike privukle su i glumice starije generacije – Džejn Fonda i Sali Fild. Fonda se pojavila u taksi žutom Versaćiju dok je Sali Fild blistala u crvenom. Urednik “InStajl” magazina Hal Rubenstajn rekao je da je bio impresioniran 86-godišnjom francuskom glumicom Emanuelom Rivom. – Džejn Fonda izgleda neverovatno jer je Džejn Fonda, ali je Emanuel Riva toliko elegantna u Lanvinu – rekao je on.
Bledo roze Prada haljine En Hatavej takođe je privukla pažnju poznavalaca modnih trendova i Rubenštajn haljinu i Tifanijevu ogrlicu koje je nosila dobitnica Oskara za sporednu ulogu nazvao “Odri Hepbern momentom”.
Garkinos se, pak, ne slaže i smatra da je haljina bila suviše slična Ralf Lorenovoj haljini koju je nosila Gvinet Paltrou kada je dobila Oskara za “Zaljubljenog Šekspira” i da je loše stajala na mršavoj Hatavejovoj.
Poznavaoci modnih prilika smatraju da su glumice ove godine izabrale dva trenda na crvenom tepihu: Živopisne haljine ukrašene perlama poput onih koje su nosile Nikol Kidman, Hale Beri ili Stejsi Kibler ili haljine u jednoj boji koje pokazuju sjajnu siluetu poput onih koje su nosile Lorensova i Riz Vinterspun.
Metalik haljina Aleksandra Mekvina sa ključanonicom koju je nosila Amanda Sejfrid bila je pravljena tri meseca, dok je Berijeva poverila Donateli Versaći zadatak da je obuče poput Bond devojke i rezultat je bila haljina od srebnrnih i crnih perli sa dugačkim rukavima i Vizrezom.
Svetlucava Kavalijeva haljina Dženifer Hadson izgledala je poput životinjskog printa, dok se Kristen Stjuart odlučila za Rema Akru i 19-vekovnu dijamantsku ogrlicu Freda Litona.
Haljine sa perlama takođe su bile čest prizor na crvenom tepihu i nosile su ih brojne zvezde od Sandre Bulok i Adel, do Rene Zelveger, Ketrin Zite Džons i Kvin Latife.

Izvor: 24sata

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!