Thursday, June 20, 2024
HomeBlueArt ShowLane Gutović otvara 10. pozorišni festival “Slavija”

Lane Gutović otvara 10. pozorišni festival “Slavija”

U pozorištu “Slavija” večeras počinje 10. Međunarodni pozorišni festival “Slavija”, koji će zvanično otvoriti dramski umetnik Milan Gutović.

Do 18. marta biće izvedeno deset predstava iz isto toliko zemalja, a najbolja će dobiti nagradu “Don Kihot”. Predsednik žirija ove godine je makedonski pozorišni poslenik Risto Stefanovski.

Jubilarni festival počinje predstavom iz Buenos Airesa “Propust porodice Koleman” reditelja Klaudija Tolkačira u izvođenju teatra “Timber 4”.

Na stilski i žanrovski raznovrsnom programu su predstave iz Jerusalima “Snovi o Mojsiju” autorke Julije Ginis i pozorišta “Mistorin”, kao i iz Toronta “Čehov za dvoje” Tatjane Čouljenko i Džuli Grgar u produkciji trupe “Atrium”.

Iz Novosibirska dolazi Državno dramsko pozorište “Stari dom” sa “Duetom” Ota Eskina u režiji Kšištofa Zanusija, iz Minska Belorusko dramsko pozorište sa “Dnevnikom pesnika” Sergeja Kovaljova u režiji Vitala Barkouskija, iz Budimpešte pozorište “Barka” sa Mrožekovom “Zabavom” u režiiji Lasla Berceša.

Umetnici iz regiona izvešće dramu Mirka Kovača “Osipate se polako, vaša visosti” u režiji Gorana Damjanca – Sarajevski ratni teatar, Gogoljevog “Revizora” u režiji Veljka Mićunovića – Crnogorsko narodno pozorište, Joneskove “Stolice” u režiji Ljupča Georgijevskog – Malo dramsko pozorište iz Bitolja.

Na kraju će nastupiti, prvi put na ovom festivalu, Narodno pozorište u Beogradu sa Sterijinom “Lažom i paralažom” u režiji Juga Radivojevića.

Izvor: Tanjug

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!