Friday, June 14, 2024
HomeBlueErekcija koja traje četiri sata, kao posledica ujeda pauka

Erekcija koja traje četiri sata, kao posledica ujeda pauka

Jedan ujed brazilskog pauka lutalice može izazvati četvorosatnu erekciju, utvrdili su naučnici.

Ovo stvorenje na osam nogu, takođe poznato kao naoružani pauk, banana pauk ili Phoneutria nigriventer je poreklom iz Južne i Centralne Amerike.

Istraživači sa Medicinskog koledža u Džordžiji veruju da otrov ovog stvorenja može voditi ka pronalaženju novog leka za erektilnu disfunkciju.

Dr Kenia Nunes, fiziolog na koledžu, kaže da je ovaj otrov veoma bogata mešavina nekoliko molekula. “Ovi molekuli se nazivaju toksinima, a ovde imamo nekoliko toksina sa različitim aktivnostima.”

“Kada čoveka ujede ovaj pauk možemo uočiti različite simptome, uključujući priapizam, stanje u kojem je penis stalno uspravljen”, kaže Nunes.

Osim dugotrajne i bolne erekcije, mogući neželjeni efekti su gubitak kontrole nad mišićima, jaka bol, poteškoće sa disanjem pa čak i smrt ako se žrtva ne tretira protivotrovom.

Ipak, neobiči efekti ujeda ovog pauka bi se mogli iskoristiti pri lečenju seksualne disfunkcije kako kod muškaraca, tako i kod žena.

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine, uključivalo je eksperimente sa miševima koji su imali teške erektilne disfunkcije. Dr Kenia Nunes kaže da je toksin normalizovao erektilnu disfunkciju kod miševa i da deluje na drugačiji način od postojećih lekova, kao što je viagra.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!