Lazar i Božidar Radosavljevic iz Leposavića (Kosovo i Metohija ) su ostali bez oba roditelja. Pre pet godina su ostali bez majke koja je nastradala nesrećnim slučaju u požaru. Otac je brinuo o njima do nedavno, ali nažalost od skoro su ostali i bez njega.

Lazar, koji će uskoro da napuni 18 godina, ostao je da vodi računa o svom mlađem bratu Božidaru (15 god), koje je dete sa posebnim potrebama. Božidar ne hoda, otežano govori I nije u mogućnosti da kontroliše fiziološke potrebe. O razdvajanju Lazar ne želi ni da razmišlja. Njegov zivot u  odraslom dobu je ubrzan I skraćen, ali njemu to ne pada teško. On želi da se stara o svom bratu. Božidar je dete koje je rođeno sa zdravstvenim problemima, kome je potrebana svakodnevna nega, a Lazar smatra da on to najbolje može, zato što je odrastao uz njega takvog i upoznao je sve njegove probleme, potrebe i navike.

Kako bi Božidar ostao u svojoj kući i u okruženju ljudi na koje je navikao, stric je preuzeo stariteljstvo dok brat Lazar ne napuni 18 godina. Lazaru će značiti svaka vrsta pomoći, kako bi svom bratu I sebi obezbedio osnovne uslove za život I adekvatno lečenje.

Deca su naša budućnost, a budućnosti nemamo bez dece i Kosmeta. I upravo zato je ova priča jedna od najznačajnijih koje smo ikad radili. Dragi prijatelju, ovo je borba za goli opstanak.

Molimo vas pomozite koliko ste u mogućnosti.

Online Donations:

PayPal: https://www.paypal.me/28jun
Credit Card: https://28jun.org/#donate

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN 
Dinarski racun broj: 265111031000342797
Raiffeisen banka Srbije

Pošalji SMS na 1733