Thursday, June 20, 2024
HomeHumanost na deluLazar i Božidar Radosavljevic iz Leposavića (Kosovo i Metohija )

Lazar i Božidar Radosavljevic iz Leposavića (Kosovo i Metohija )

Lazar i Božidar Radosavljevic iz Leposavića (Kosovo i Metohija ) su ostali bez oba roditelja. Pre pet godina su ostali bez majke koja je nastradala nesrećnim slučaju u požaru. Otac je brinuo o njima do nedavno, ali nažalost od skoro su ostali i bez njega.

Lazar, koji će uskoro da napuni 18 godina, ostao je da vodi računa o svom mlađem bratu Božidaru (15 god), koje je dete sa posebnim potrebama. Božidar ne hoda, otežano govori I nije u mogućnosti da kontroliše fiziološke potrebe. O razdvajanju Lazar ne želi ni da razmišlja. Njegov zivot u  odraslom dobu je ubrzan I skraćen, ali njemu to ne pada teško. On želi da se stara o svom bratu. Božidar je dete koje je rođeno sa zdravstvenim problemima, kome je potrebana svakodnevna nega, a Lazar smatra da on to najbolje može, zato što je odrastao uz njega takvog i upoznao je sve njegove probleme, potrebe i navike.

Kako bi Božidar ostao u svojoj kući i u okruženju ljudi na koje je navikao, stric je preuzeo stariteljstvo dok brat Lazar ne napuni 18 godina. Lazaru će značiti svaka vrsta pomoći, kako bi svom bratu I sebi obezbedio osnovne uslove za život I adekvatno lečenje.

Deca su naša budućnost, a budućnosti nemamo bez dece i Kosmeta. I upravo zato je ova priča jedna od najznačajnijih koje smo ikad radili. Dragi prijatelju, ovo je borba za goli opstanak.

Molimo vas pomozite koliko ste u mogućnosti.

Online Donations:

PayPal: https://www.paypal.me/28jun
Credit Card: https://28jun.org/#donate

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN 
Dinarski racun broj: 265111031000342797
Raiffeisen banka Srbije

Pošalji SMS na 1733

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!