Thursday, June 13, 2024
HomeBlueMali plejer velikih mogućnosti

Mali plejer velikih mogućnosti

Sa preko 320 miliona prodatih iPod plejera Apple je apsolutni gospodar na tržištu multimedijalne zabave u pokretu. Cela priča o iPod-ima se zavrtela pre nešto više od desetak godina kada je Stiv Džobs predstavio prvi iPod, koji je za veoma kratko vreme osvojio srca velikog broja kupaca širom planete. Ubrzo zatim lansiran je i iPod mini, a nakon njega iPod Classic (danas ga poznajemo pod tim imenom), čiji je zadatak bio dodatno omasovljavanje iPod plejera. Ipak, nejveći uspeh na tržištu postigli su iPod shuffle, iPod nano i iPod touch sa kojim je Apple i statistički pokosio konkurenciju.

Danas retko ko se odlučuje za kupovinu nekog drugog plajera a da nije iPod i Apple je svestan odgovornosti koje je time dobio, zbog čega svake godine predstavlja nove generacije pomenutih plejera (mislimo na shuffle, nano i touch), pa su tako početkom oktobra predstavljene unapređene verzije iPod nano i iPod touch media plejera. Ekipa Urban portala nedavno je detaljnije predstavila sve prednosti novog iPod touch-a, a danas ćemo u nastavku priče pokušati da otkrijemo sve tajne koje donosi novi nano.

Novi iPod nano se fizički nimalo ne razlikuje od svog prethodnika, čak šta više oni su strukturno skoro potpuno identični. To znači da je ponovo tu sjajni mali Multi-Touch displej dijagonale 1.54 inča i rezolucije 240×240 piksela na kom slika izgleda kristalno jasno, boje su takve da imate osećaj kao da su iz prirode uzete. Dostupan je u kapacitetima od 8GB i 16GB, kao i u 7 različitih boja, tako da će se fino uklopiti uz svaku vrstu garderobe. Pošto je dimenzija sličnih iPod shuffle plejeru novi nano na sebi ima izvedenu štipaljku kojom se lako kači na košulju, farmerice ili majicu. Nema kamericu i ne podržava reprodukciju video materijala, ali zato imao odličan FM prijemnik i neke sjajne mogućnosti koje mu je doneo unapređeni OS.

Zahvaljujući određenim unapređenjima na platform novi iPod nano sada poseduje veće ikone za još lakšu navigaciju kroz svoj intuitivni Multi-Touch interfejs. Sada možete izabrati neki od 16 novih satova, od klasičnog analognog do vašeg omiljenog Disney junaka, uključujući Mikija ili Mini – totalno simpatično i otkačeno. iPod nano sada prati vaše trčanje ili hod, ritam i pređenu razdaljinu, bez dodataka, omogućavajući vam tako da pokrenete vaš fitness program bez muke. Plejer može pratiti vreme, brzinu i pređen put, broj potrošenih kalorija i broj koraka dok šetate. Novi iPod nano vas bodri sa glasovnim motivacionim porukama u realnom vremenu dok trčite i to na sedam dostupnih jezika, dok slušate vašu omiljenu muziku ili FM radio stanicu. Kada završite sa vežbanjem možete veoma lako proslediti vaše treninge na Nike+ web stranicu kako bi postavili ciljeve, pratili vaš napredak i izazivali prijatelje.

Kvalitet zvuka koji donosi novi iPod nano je perfektan. Tonovi su kristalno jasni čak i pri najnižem bitrejtu, a na distororzije i izobličenje glasova zaboravite to sigurno nećete čuti. Priča je ista i kada govorimo o prikazu slikovnih sadržaja, što će posebno obradovati ljubitelje fotografija. U odnosu na prethodnu generaciju novi iPod nano je cenovno nešto bolje pozicioniran pa smo sada gotovo 100% sigurni da će značajno proširiti ciljnu grupu. Ukratko rečeno – dobar odnos cena-performanse!

Cena (sa PDV-om):

Za model od 8GB – 16.390,00 dinara

Za model od 16GB – 18.990,00 dinara

Kontakt:

Apcom, www.apcom.rs/prodavci

Apcom Web prodavnica, store.apcom.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!