Saturday, December 9, 2023
HomeUrban vodičDešavanjaMARCO MENDOZA evropsku turneju započinje u Beogradu!

MARCO MENDOZA evropsku turneju započinje u Beogradu!

Nekadašnji član bendova Whitesnake, Thin Lizzy i The Dead Daisies i jedan od najistaknutijih bas gitarista na svetu, Marco Mendoza, svoju evropsku turneju započinje 13. aprila u 20 sati u klubu Fest u Zemunu!

 

Beogradska publika pamti ovog američkog muzičara meksičkog porekla po fantastičnom nastupu u Hali sportova 2015. godine, kada je sa bendom The Dead Daisies zagrevao publiku pre nastupa Whitesnake.

Karijeru je započeo krajem osamdesetih kada je nekadašnjem bubnjaru Black Sabbath Bilu Vordu pomogao oko realizacije solo albuma. Bio je deo bendova Alias, Blue Murder, Thin Lizzy i Black Star Riders, išao na turneje sa Journey, Whitesnake… i sarađivao sa nekim od najvećih rok muzičara današnjice.

Prvi solo album „Live for Tomorrow“ objavio je 2007.godine. Na albumu je kao koautor i producent radio veliki Richie Kotzen, a kao gosti se na ovom izdanju pojavljuju i Steve Lukather, Ted Nugent, Doug Aldrich, Tommy Aldridge, Brian Tichy, Marco Rentería i drugi. Tri godine kasnije objavljen je i „Casa Mendoza“.

 

Za album „Viva La Rock“ koji je objavljen 2018. godine, kritičari kažu da Mendozu najbolje oslikava kao muzičara. Ovaj „big, bad and beautiful“ album prikazao je njegovu „veći od života“ ličnost na najbolji način. Sniman je u Kopenhagenu sa veoma talentovanim Sorenom Andersonom. Saradnja između njega i Mendoze dovela je do jako dobre energije u studiju i stvorila neke od najboljih rok pesama koje „traže da budu puštene na radio stanicama širom sveta“, te će se nastaviti i na budućim projektima koje Mendoza planira. „Viva La Rock! je proslava muzike, života, rokenrola, mira i ljubavi“ rekao je Mendoza o ovom albumu.

 

Naslovnu numeru sa albuma „Viva La Rock“ možete pogledati ovde: https://youtu.be/92CJ7C5ScVg

 

Nakon turneje po Velikoj Britaniji početkom aprila, Marco Mendoza seli se u Evropu. Turneja koja će trajati do kraja juna i obuhvata preko 30 koncerata, započeće u klubu Fest u Zemunu 13.aprila.

 

U Beograd dolazi sa bendom koji sada čine Kyle Hughes i Tommy Gentry. Iako će repertoar biti najviše vezan za album „Viva La Rock“, Mendoza kaže da će svirati i pesme koje je radio sa Thin Lizzy, Tedom Nadžentom i drugima, a za april najavljuje i novi singl.

Kao predgupa na koncertu nastupiće beogradski bend Mooncage.

Ulaznice su u pretprodaji u klubu Fest i u FELIX Shopu po ceni od 1500 RSD. Na veče koncerta, cena ulaznice biće 1800 RSD.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/340683228080336

 

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!