Friday, May 24, 2024
HomeBlueMOL postaje jedna od najvećih svetskih energetskih kompanija

MOL postaje jedna od najvećih svetskih energetskih kompanija

MOL je napravio veliki skok na listi svetskih kompanija kao jedna od najvažnijih kompanija u pružanju informacija i usluga na polju energetike. Platts lista 250 najjačih svetskih energetskih kompanija (Platts Top 250 Global Energy Company Rankings list) objavljena je 23. oktobra i na njoj se nalaze energetske kompanije rangirane na osnovu svojih učinaka.
U poređenju sa prošlom godinom, MOL se pomerio za 40 mesta i našao na 93. mestu u svetu. U regionima u kojima posluje – Evropa, Bliski Istok i Afrika (EMEA) MOL je zauzeo 15. mesto na listi kompanija za proizvodnju gasa i nafte, a 33. mesto među kompanijama rangiranim prema ostvarenom učinku u EMEA.
Od 2002. godine Platts rangira finansijski učinak energetskih kompanija na globalnom i regionalnom nivou kao i prema industrijskom sektoru. Danas Top 250 lista predstavlja profesionalnu klasifikaciju svetskih ekonomija i finansijskih uloga kompanija. Platts-ovo rangiranje zasniva se na 4 pokazatelja – vrednost sredstava, prihodi, profit, i povraćaj uloženog kapitala. Sve kompanije na listi zvanično poseduju sredstva veća od 4 milijarde američkih dolara. Informacije o finansijama dobijene su iz baze koju je napravila i održava S&P Capital IQ.
Platts je član McGraw-Hill Group. Platts pruža informacije na polju energije i metala i daje procene cena na energetskim tržištima na osnovu ispitivanja javnog mnjenja. Prilikom rangiranja na Platts Top 250 listi razmatraju se izvanredni finansijski učinci za prethodnu godinu.
Naći se na Platts Top 250 listi je čast i dokaz prestiža u energetskoj industriji. Platts Top 250 lista svetskih energetskih kompanija takođe pokazuje i koje svetske kompanije imaju najbrži rast na osnovu podataka o rastu prihoda kompanija u periodu dužem od 3 godine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!