Thursday, July 18, 2024
HomeZdravljefitnessNajbolji fitnes saveti! Četvrti deo

Najbolji fitnes saveti! Četvrti deo

56. Radite efikasnije čučnjeve. Koristite klupu prilikom čučnjeva, krenite da sednete i zaustavite se tačno pre nego što vaša zadnjica dotakne klupu, zatim se podignite.

57. Razdrmajte mišiće. Jedite odmah nakon treninga. Istraživanja pokazuju da konzumiranje šejka sa 10 grama proteina, 7 grama karbohidrata, i 3 grama masti, 5 minuta nakon treninga gradi mišiće. Možete probati sa ovim napitkom: stavite u blender pola šolje bezmasnog zaleđenog čokoladnog jogurta, četvrtinu šolje zamene za jaja, šolju bezmasnog mleka, bananu, kašiku nezaslađenog kakaoa. Unećete 23 grama proteina, 52 grama ugljenih hidrata i samo 4g masti.

58. Uvežite povrede. Ako imate neki prst koji je slab, zavežite ga sa susednim. Dva prsta će biti jača i manja je verovatnoća da ih istegnete.

59.Koristite gvožđe. Podignite težinu da biste brže trčali. Trenirajte konstantno 8 nedelja sa tegom za noge i trčaćete brže nakon skidanja tegova.

60. Sačuvajte leđa. Kada podižete nešto iznad svoje glave, stegnite mišiće zadnjice. Na taj način ćete stabilizovati kičmu i smanjićete rizik od povrede leđa.

61.Za bolje zagrevanje, trenirajte svoj mozak. Ne zaboravite da zagrejete svoj mozak. Pripremite centralni nervni sistem isto kao što pripremate mišiće. To je bitno jer vaš centralni nervni sistem govori vašim mišićima kada da se zgrče. Probajte da stojite na jednoj nozi prilikom spiuštanja u čučanj, dodirnite pod sa suprotnom rukom.

62. Razdrmajte kukove. Zadržite svoje pete na podu dok radite čučnjeve.

63. Sprečite bol u leđima. Za svaki set vežbi za mišiće abdomena, uradite set vežbi za donji deo leđa. Ako se fokusirate samo na abs možete oslabiti držanje i prouzrokovati bol u donjem delu leđa.

64.Izgradite pravu snagu. Nije dobro da uvek koristite mašine za snagu. Istraživanja pokazuju da konstansno vežbanje na spravama poboljšava snagu ali je na dugi rok slabi.

65.Izbegnite prekomerno treniranje. Kako biste proverili da li ste preterali sa vežbanjem, proverite svoj puls jutro nakon treninga. Ako je puls 10 otkucaja u minuti ili više od normalnog, onda se vaš organizam još uvek oporavlja.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!