Friday, December 8, 2023
HomeBlueNovi Big Deal 2013 još ambiciozniji

Novi Big Deal 2013 još ambiciozniji

Nakon velikog uspeha prošlogodišenjag Big Deal projekata advokatska kancelarija Janković, Popović i Mitić krenula je sa realizacijom novog Big Deal projekta koji sada okuplja četiri pravna fakulteta iz zemlje. Reč je o pravnim fakultetima iz Kragujevca, Beograda, Novog Sada i Prištine, koji će tokom trajanja Big Deal projekta steći nova znanja i iskustva u oblasti kompanijskog prava, kroz takmičenje putem studije slučaja (case study).

Glavni zadatak Big Deal projekta je saradnja između privatnog i javnog sektora, koja ima za cilj da edukaciju studenata prava podigne na viši nivo od čega će korist imati fakulteti koji će omogućiti svojim studentima jedinstvenu praksu sprovedenu od strane vrhunskih advokata iz advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić, studenti koji će znati kakvi ih poslovi očekuju u budućnosti i kako da se nose sa poslovnim izazovima, kao i advokatske kancelarije koje će sa tržišta rada moći da zaposle spremnije kadrove.

Osnova Big Deal projekta je temeljno izučavanje kompanijskog prava i upoznavanje studenata sa svakodnevnim pitanjima i problema koji se javljaju u advokatskoj profesiji. Studenti će tokom trajanja Big Deal projekta konkretno imati priliku da steknu neophodna znanja i iskustva vezana za odnose na način pripreme transakcionih  ugovora, pravnu analizu dokumenata jednog privrednog društva, ali i na samu veštinu pregovaranja u ovakvim transakcijama.

Kao i prošle godine kompletna komunikacija u okviru Big Deal projekta biće na engleskom jeziku, a završetak projekta očekuje se krajem novembra tekuće godine simulacijom pripreme, pregovaranja i konačnog potpisivanja jednog ugovora kojim će se urediti odnosi između članova društva. Najbolje čeka tromesečna praksa sa mogućnošću zaposlenja.

Povodom početka Big Deal 2013 projekta studentima i medijima su se obratili čelni ljudi advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić, koji su tom prilikom rekli:
“Uspeh prvog Big Deal projekta je naš glavni razlog da ove godine budemo još ambiciozniji i omogućimo studentima sa još većeg broja fakulteta šansu da steknu nova znanja koja nisu u mogućnosti da dobiju u teoriji nego isključivo u praksi” izjavio je Nikola Janković, stariji partner advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić. “I ove godine će se naši advokati potruditi da uspešno prenesu znanja stečena kroz dugogodišnje iskustvo u advokaturi i verujemo da će studenti nakon završetka studija biti dosta spremniji i sposobniji da se suoče sa zadacima na svojim radnim mestima.”
„Jedan od ciljeva Big Deal projekta je da pokažemo i stranu advokature kao životnog stila tj. životnog opredeljenja, gde jasno želimo da pojasnimo studentima šta žnači biti advokat i šta oni mogu da očekuju u svojoj karijeri“, izjavio je Nenad Popović, stariji partner kancelarije Janković, Popović i Mitić. „Verujemo da će nakon učestvovanja u Big Deal projektu, svi studenti biti mnogo bliži ideji šta ih očekuje u budućnosti i na koji način oni žele da se bave advokaturom“.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!