Friday, May 24, 2024
HomeBlueObjavljena knjiga sportskih aforizama

Objavljena knjiga sportskih aforizama

U Udruženju književnika Srbije priređena je promocija knjige aforizama o sportu pod nazivom ’’Dribling duha’’ autora Aleksandra Čotrića. Zbornik broji pet stotina sportskih aforizama koji su objavljeni u izdanju kompanije Mozzart, u novopokrenutoj „Mozzart ediciji.“
Knjiga’’Dribling duha’’ među svojim koricama krije interesantne aforizme inspirisane svetom sporta čak 85 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Rumunije, koji su naspecifičan, duhovit i svevremenski način oslikali sve strane sporta.
„Dve godine mi je bilo potrebno da priredim knjigu sportskih aforizama, a sakupljao sam ih iz knjiga, štampe i direktno od autora. Neki od njih stvarali su mnogo ranije, poput Duška Radovića, a neki su i pripadnici mlađih generacija aforističara. Ovo je knjiga koja na britak, humorističan i duboko promišljen način govori o sportu, namenjena je najširem krugu čitalaca i veoma sam zadovoljan što je kompanija Mozzart uvrstila kao prvenac u svoju ediciju “, izjavio je priređivač, poznati aforističar Aleksandar Čotrić.
Prisutnima su se obratili i književnik Miljurko Vukadinović, kao i urednik izdanja Zoran Puhač, dok je Pavle Paja Minčić, doajen srpske glume izneo publici aforizme poznatih aforističara, poput Duška Radovića, Brane Crnčevića, Jovana Hadži Kostića i drugih slavnih imena čiji su aforizmi upečatljivo opisali sport.
Naš poznati pisac, Duško Radović, svojevremeno se neizostavno osvrtao i na pojave u sportu, poput: „Deco, vodite računa kako se ponašate na jugu, niste u školi“, kao i o važnosti fudbala u životu muškaraca „Fudbal okuplja dve vrste muškaraca, one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.“
Knjiga sportskih aforizama ’’Driblig duha’’ je prvenac u novopokrenutom izdavačkom projektu kompanije Mozzart, u okviru Mozzart edicije, koja će u narednom periodu iznedriti više interesantnih naslova poznatih domaćih novinara i publicista.
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!