Monday, February 26, 2024
HomeBlueOdržan ragbi turnir MOZZART Beogradski pobednik 2013

Održan ragbi turnir MOZZART Beogradski pobednik 2013

Proteklog vikenda u Beogradu je bilo mnogo zanimljivih sadržaja, a svi ljubitelji pravog muškog sporta uživali su na stadionu FK Žarkovo, gde je organizovan drugi međunarodni ragbi turnir MOZZART Beogradski pobednik 2013. Ova manifestacija premijeru je imala juna 2012, pa se slobodno može reći da turnir polako postaje tradicionalni.   

Roštilj, pivo, timski duh i fer-plej borba do poslednjeg atoma snage, učinili su da se i gledaoci upuste u glasno navijanje i bodrenje svojih favorita, a titulu najbolje ekipe ponela je reprezentacija Srbije. Drugog dana turnira Orlovi su pobedama nad Gladijatorima (20:12) i Partizanom (36:5) uspeli da anuliraju poraz od subote, kada ih je savladao Pobednik MOZZART (17:14). Domaćin turnira je drugog dana podbacio i pretrpeo poraze od Crne Gore (26:10) i Rudara iz Zenice (36:10).
Naravno, trebalo bi istaći i da je veliki broj iskusnijih članova ekipe Pobednik MOZZART turnir igrao u sastavu reprezentacije Srbije. I tako oslabljen domaćin je uspeo da se izbori za treće mesto iza drugoplasiranog Rudara, zahvaljujući sjajnom duhu i požrtvovanosti svih članova podmlađene ekipe.
Posle tri prvoplasirane ekipe prijatna iznenađenja su Crna Gora, Gladijatori iz Dervente, Partizan i Barberijans. Pobednički pehar kapitenu Orlova Borisu Martiću uručio je Vensan Dežer, šef delegacije Evropske unije u Srbiji. Za najboljeg igrača turnira proglašen je reprezentativac Srbije Milan Orlović.
Posebno ističemo i humanitarni karakter turnira MOZZART Beogradski pobednik 2013. Učešće su uzeli momci i devojke sa posebnim potrebama, oboleli od Daunovog sundroma, koji su se na terenu junački borili prsa u prsa sa ragbi profesionalcima.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!