Thursday, May 23, 2024
HomeBlueOtvorena nova Halobeba centrala u gradskom zavodu za javno zdravlje Beograda

Otvorena nova Halobeba centrala u gradskom zavodu za javno zdravlje Beograda

Western Union, globalni lider u uslugama transfera novca, u saradnji sa svojim lokalnim zastupnicima u Srbiji, donirao je novu Halobeba centralu Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu. Inicijativa za podršku projektu Halobeba je pokrenuta od strane kompanije Western Union i njenih lokalnih zastupnika – Eki Transfers i Banka Poštanska štedionica – sa ciljem da se obezbedi povećanje kapaciteta Halobeba linije.

Halobeba telefonska linija, koja je uspostavljena početkom 2001. godine uz podršku UNICEF-a,  pruža besplatne zdravstvene savete i konsultacije roditeljima u Beogradu i Srbiji i time doprinosi boljem kvalitetu nege majki i dece u zemlji. Linija trenutno radi 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, a odgovore daju iskusne više medicinske sestre iz beogradskih domova zdravlja.

“Sa ovom donacijom Western Union nastavlja svoju saradnju sa lokalnim zastupnicima sa kojima je uspešno realizovano nekoliko projekata tokom proteklih godina, kako u Srbiji tako i u drugim zemljama u regionu. Western Union želi da uzvrati društvenoj zajednici u kojoj posluje i drago nam je da zahvaljujući našim zastupnicima -Eki Transfers-u i BanciPoštanska štedionica, a uz pomoć UNICEF-a možemo doprineti unapređenju ove lokalne zdravstvene institucije.” rekla je Vlatka Ilečić, predstavnik Western Union-a.

Koordinator projekta Halobeba Anđelka Kotević, ovom prilikom objasnila je neophodnost nove linije: “Istraživanja su pokazala da je velika većina roditelja u potpunosti zadovoljna sa funkcionisanjem Halobeba linije, ali i da se suočavaju sa problemom dobijanja linije jer su telefonske linije dugo zauzete pa ne dobijaju momentalnu uslugu. Instalacija unapređenog telefonskog sistema omogućava brži prijem poziva velikog broja roditelja dnevno i skraćuje vreme čekanja. Novi sistem već funkcioniše, a mi smo veoma zahvalni Western Union-u i njegovim lokalnim zastupnicima EKI Transfers-ui Banci Poštanskoj štedionici.”

Izuzetno mi je zadovoljstvo da možemo danas izvestiti da su naše  partnerstvo i naš zajednički rad doneli ovakav rezultat za dobrobit  dece i njihovih rodtelja – sadašnjih i budućih.  Zahvaljujući socijalnoj odgovornosti Western Uniona i njegovih zastupnika u Srbiji EKI Transfers-a i Banke Poštanska Štedionica i predanom radu Halobeba savetovališta, unapređena je neposredna veza između zdravstvenog sistema, porodice i cele  zajednice. A UNICEF je, naravno, tu da pruži svoju podršku i da podstakne povezivanje i timski rad – poštujući princip „deca pre svega“, istakla je Vesna Savić-Đukić šef Odseka za saradnju sa privatnim sektorom u UNICEF-u.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!