Thursday, July 18, 2024
HomeArt ShowMuzikaPobeda dobra nad zlom - Aleksandra Arsić objavila video za pesmu „Dodole“

Pobeda dobra nad zlom – Aleksandra Arsić objavila video za pesmu „Dodole“

Aleksandra Arsić rođena je 1993. godine u Vranju. Profesionalno se bavi advokaturom i obavlja posao saradnika u nastavi na Pravnom fakultetu. Muzikom se bavi od detinjstva, kada se zainteresovala za pevanje i sviranje klavira.

Pohađala je muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Vranju, odsek klavir. Učestvovala je na velikom broju muzičkih takmičenja, nastupala je u Vranju sa muzičarem Vladimirom Stošićem, na književnim večerima i festivalima u Beogradu…

Svoj prvi singl „Mirni mrak“ objavila je 2021. godine. Usledio singl „Srce koje ljubi“ po tekstu grčke pesnikinje Sapfo, a zatim i dueti sa muzičarom Vladimirom Stošićem „Kad o tebi ne mislim“ i „Letnje noći“, a koje predstavljaju sastavni deo albuma „Nad sobom“, autora Vladmira Stošića, dok je za isti album pevala prateće vokale u pojedinim pesmama.

Aleksandra Arsić Dodole

 

Sada je stigao i singl „Dodole“ za koju je muziku komponovao muzičar i tekstopisac Marko Aleksandar Gajić, žanra moderni etno, za koju je snimljen spot u kojem su učestvovale članice kud „Vrelac“ Vranjska Banja, inspirisanu južnoslovenskom mitologijom, za diskografsku kuću Multimedia Music.

Pesma „Dodole“ inspirisana je južnoslovenskoj mitologijom, tačnije, Dodolom ili Perperunom, koja predstavlja boginju kiše i vezuje se za vrhovnog staroslovenskog boga groma Peruna. Dodolski rituali su igre i pesme čiji magični elementi su imali za cilj da izazovu kišu. Devojke su bile obučene u belu odeću, a na glavi su nosile vence od trava i cveća, kako su to u spotu predstavile Aleksandra Arsić i članice KUD „Vrelac“. Simbolično, tekst pesme govori o pobedi dobra nad zlom.

Video spot za pesmu „Dodole“

Produkciju pesme potpisuje Saša Gajić, dok je za video produkciju spota bio zadužen Dragan Spasov.

U narednom periodu, Aleksandru Arsić očekuje i snimanje albuma.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!