Saturday, April 20, 2024
HomeBluePoboljšaj svoj stil u sedam koraka

Poboljšaj svoj stil u sedam koraka

Koliko god da odbijale to da priznamo – izgled jeste važan. Odeća koju nosimo govori dosta toga o nama. Ukoliko nisi zadovoljna svojim stilom, to se verovatno reflektuje i na mnoge druge oblasti tvog života.
Uz pomoć ovih malih saveta o stilu, vrlo lako možeš da poboljšaš i svoj život.
1. Prilagodi garderober
Potrudi se da odeća koju poseduješ govori dosta o tebi i da je prilagođena tvojim godinama. Zato je važno da na svakih pet ili deset godina promeniš svoj look i prilagodiš ga svom trenutnom životnom stilu.
2. Obeleži stil
Na taj način ćeš sebi olakšati kupovinu, a u ormanu se neće naći gomila odeće koju nemaš sa čim da kombinuješ. Tvoj stil ne mora da bude posebno originalan ili specifičan. Neka se zasniva i na farmericama i majici, ali neka akcenat bude na upečatljivim detaljima poput nakita, torbe ili cipela.
3. Spremi orman
Izbaci svu odeću koju nosiš iz pogrešnih razloga – pantalone koje i dalje čuvaš jer si ih puno platila, iako ti više ne stoje. Ili, na primer, košulju koju ti je kupio dragi, ali u pogrešnoj boji.
4. Odredi 10 „kapsula“
Pod ovim podrazumevamo osnovne komade garderobe koji su u srži tvog modnog stila i načina života. U zavisnosti od toga gde i šta radiš, izaberi dobar par farmerica, udoban džemper ili sako, maksi ili „pencil“ suknju. Potrudi se da tih deset komada budu u neutralnim bojama, kako bi ih lako mogla kombinovati sa ostalom odećom.
5. Izaberi savršene boje
Izgledaćeš pristupačnije i svežije. Savršene boje odredi tako što ćeš licu prineti odeću u različitim nijansama i sama odrediti koje ti nijanse lepo stoje, a koje čine da izgledaš umorno. Obično devojkama sa svetlijim tenom pristaju topli tonovi poput kobalt-plave, limun-žute i koralno crvene, dok onima sa tamnijim tenom bolje stoje zemljane nijanse poput zlatne, bordo-crvene i maslinasto zelene.
6. Nabavi „statement“ nakit
Uz različit nakit jedna te ista kombinacija može izgledati potpuno drugačije i originalno. Zato se ne ustručavaj da „recikliraš“ kombinacije, samo sa drugim nakitom.
7. Ne „čuvaj“ odeću
Ne dozvoli da ti u ormanu stoji haljina koju ćeš obući za neku „specijalnu priliku“. Na taj način će ti dobra kombinacija „propasti“ jer, kada dođe ta specijalna prilika, haljina ti možda neće više stajati lepo ili više neće biti u trendu. Obuci je, pa makar i u popodnevnu šetnju i dopusti sebi da uživaš u njoj.
 
Izvor: Joy

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!