Thursday, June 13, 2024
HomeOrangePopularna mesta za solo putnike

Popularna mesta za solo putnike

Ukoliko volite da putujete sami, može biti jako korisno-ako ne i više od putovanja sa prijateljima ili voljenom osobom.

Ono što je najprivlačnije za one koji vole da putuju sami jeste sloboda. Posle slobode, mnogi od solo putnika smatraju da im ovakvo putovanje razvija osećaj nezavisnosti i samopouzdanja i na kraju svakako upoznavanje novih ljudi. Oni sami mogu napraviti maršutu, sami da odluče šta žele da vide i ne moraju nikom ništa da nadoknade.

Kada birate destinaciju za putovanje, trebalo bi da razmislite koliko je lako i naravno koliko je bezbedno da tamo putujete sami. Mi vam predlažemo sledećih 10 destinacija.

1. Irska

Za solo putnike Irska je pravi izbor. Tamo je lako upoznati nove ljude i jako je sigaran put do nje. Selindžer je jednom rekao: „ Nikada nisam bio na mestu gde su ljudi spontaniji da započnu razgovor sa vama. To čini da se osećate kao da niste sami.“

Znamenosti: Viklov planine, doline i jezera kao i obilazak Dablina,koji vas vodi kroz sela. A kada ste u Dablinu posetite Dablinov Zamak. Nezavisni putnici će vam preporučiti Muzej književnika u Dablinu.

2. Australija

Australijanci su jako prijateljski nastrojeni, i postoji realna kultura naročito za solo putovanje.

Znamenitosti: Putovanje do Velikog koralnog grebena za ronjenje, obilazak Plavih planina koje se nalaze u blizini Sidneja za planinarenje i za opuštanje ili surfovanje svakako posetiti Banzai plažu. Pored ovoga možete posetiti operu u Sidneju koja je fenomenalna ili se pak možete verati na sidnejskom mostu uz naravno novčanu nadoknadu. Takođe sebi možete napraviti turu obilaska akvarijuma u Sidneju, kako biste doživeli lepote podzemnog sveta, odatlče da odete da obiđete kengure i koale i na kaju da posetite sidnejski toranj.

3. Island

Ukoliko volite romantična putovanja, Island nije destinacija za vas. Island ima divnu kulturu, odličan pejzaž i čudne formacije koje morate istražiti. Što nikako nije teško ukoliko putujete sami.

Znamenitosti: Ne možete otići sa Islanda ukoliko niste posetili banju Plava laguna. Ova banja poznata je po svojoj lekovitosti.

4. Kosta Rika

Kostarika je odlično mesto za solo avanturiste, i nudi niz različitih aktivnosti kao što su rifting, planinarenje i opuštanje. Ova bogata obala obuhvata plaže, kišne šume, vulkan i raznovrsan životinjski svet kao što su npr. šarene sove.

Znamenitosti: Nacionalni park Manuel Antonio ( gde možete pešačiti kroz prašumu) i La Posada privatni bungalovi u prašumi ( gde možete deliti priče i iskustva sa ostalim putnicima). Kostarika je pored ovoga odlično mesto za solo putnike volontere, koji žele da predaju engleski ili da pomažu kornjačama.

5. Peru

Peru nudi veliki broj kombinacija za jednog putnika kao što su : bogata istorija i kultura, odlična hrana i raznolik pejzaž od pustinje do planine i svakako kišna šuma.

Znamenitosti: jedna od najboljih staza za pešačenje u drevni svet Inka. Mnogi koji su bili tamo govore kao da otkrivaju drevne ruševine prvi put. Možete uzeti voz i obići svet Inka u Anda planinama do Kuska i do Maču Piču-a. Kada stignete na sam vrh, pred vama se nalazi predivni drevni grad.

6. Amestrdam

Amsterdam je grad sa velikom istorijom, kulturom i arhitekturom.

Znamenitosti: svakako se provozati kroz gradske i istoriske kanale. Pored ovoga možete obići kuću Ane Frank, Van Gog muzej, Rijk muzej i kuću Rembranta. U pauzama možete obići raznolike kafiće. Preporučuje se odlazak na Kraljičin dan, proslave rođendana kraljice, kada se grad pretvara u jednu veliku žurku.

7. Arizona

Arizona nudi raskošne pustinje idealne za pešačenje ili planinarenje i planinski biciklizam, odmarališta za golf i tenis, kao i banje u koje možete da se odmorite i oslobodite stresa.

Znamenitosti: Sedona je popularno mesto sa zapanjujućim crvenim stenama. Veliki kanjon svakako treba posetiti.

8. Singapur

Putovanje u Aziju može biti može biti zastrašujuće za zapadne putnike, s obzirom na razlike u kulturi i jeziku.

Singapur podstiče turizam, festival hrane svakako posetiti u julu, kao i festival Sunca i proslave muzike, književnosti, filma, vina, hrane u jesen.

Znamenitosti:   obilazak razlišitih etničnih kvartala, uključujući meleziski, indijski, kineski. Takođe možete obići Fontanu bogatstva koja je široka neverovatnih 216 metara i predstavlja najveću fontanu na svetu i nalazi se u Suncat tržnom centru.

Previous article
Next article
UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!