Nakon uspešno realizovane jesenje akcije Posadi svoj hlad, tokom koje smo podelili 30.000 sadnica, građani naše Srbije su pokazali još veću zainteresovanost za prolećnu akciju!
Opštine sa izglasanim ciljem od 1% stanovnika obezbedile su prolećnu podelu sadnica.
Pored besplatnih sadnica, Vaša opština ima priliku da bude bogatija za jednu od 30 stanica namenjenih automatskom merenju kvaliteta vazduha.
U zavisnosti od dogovora sa opštinom, Vaše mesto može postati jedno od 140 koje će pored sadnica dobiti i mernu stanicu.
Status realizacije akcije za Vaše mesto možete pratiti na sajtu www.posadisvojhlad.rs
Bioprečistač vazduha / Foto: Pexels

Ekološka kriza je realnost. Realnost u kojoj je svaki korak napred velik.

Zeleni razvojni centar korača tim putem. Nakon pet godina uspešnih akcija čišćenja i organizovanja “Svetskog dana čišćenja”, 2020. godine postali smo bogatiji za još jednu akciju: “Posadi svoj Hlad”.

Obogatili smo Srbiju za 30.000 sadnica Belog Jasena.

Zahvaljujući Međunarodnim institucijama u našoj zemlji, društveno odgovornim kompanijama, lokalnim samoupravama i našim građanima uspeli smo da realizujemo verovatno najveću, a svakako najbrojniju ekološku akciju u 2020. godini!

U sadnji je učestvovalo više od 25.000 građana, 130 škola i predškolskih ustanova zajedno sa mališanima koji su po prvi put posadili drvo sa kojim će odrastati kao sa najboljim drugom.

Mi smo tek počeli. Cilj u 2021. godini je 300.000 novih stabala! Želimo Vam dobro zdravlje i da budete deo našeg uspeha!

Poveži ljude. Podrži akciju. Posadi hlad. Svoj hlad.