Thursday, July 18, 2024
HomeBluePouzdan laser

Pouzdan laser

Mono laseri postaju sve popularniji i popularniji, što zbog agresivnog pada njihovih cena, što zbog sve boljih radnik karakteristika i sve manje potrošnje praha. Kompanija Epson nije svoje ime izgradila na ovim uređajima, ali je sa par korisnih patenata obležila nastanak laserskih printera kakve danas poznajemo. Poslednjih meseci iz pogona ovog proizvođača lansirano je nekoliko simatičnih mono printera među kojima se posebno izdvaja model AcuLaser M2400D namenjen manjim radnim grupama i korisnicima kojima je potreban veliki obim štampe.

AcuLaser M2400D svojim izgledom dosta liči na neke starije mono lasere ovog proizvođača – kockast izgled, oštre ivice i jednostavne linije čine ovaj model idealnim za poslovna okruženja ili manje kancelarije. Izrada je vrhunska što umnogome olakšava održavanje mašine, a osnovu čini napredan prenosni mehanizam koji je u kombinaciji sa ostatkom elektronike sposoban da produkuje do 35 mono otisaka u minuti. Ulazna fioka mu je kapaciteta 300 listova, međutim ceo ulazni blok je moguće proširiti sa maksimalno još dve fioke kapaciteta po 250 listova, čime se ukupan broj raspoloživih povećava na 800. Izlazni box je pak apsolutno limitiran na prijem 250 odštampanih stranica i nema nikakvu mogućnost nadogradnje.

Srce AcuLaser M2400D printera čini procesor snage 300MHz i 32MB radne memorije koja je opciono proširiva do 288MB, međutim pitanje je kolika je dobit na ubrzanju sa povećanjem memorijskog resursa, a i sa postojećom količinom mašina sasvim lepo radi. Kvalitet štampe je na veoma visokom nivou pogotovo kada je reč o printu tekstualnih i grafičkih dokumenata, dok kod foto reprodukcije u nižim rezolucijama M2400D štuca, što je bilo i za očekivati obzirom da to nije njegov teren. Sa računarom komunicira preko USB 2.0 veze, a ako zatreba tu je paralelni i LAN priključak. U pogledu potrošnje praha ovo je fino optimizovana mašina kako manuelno, tako i preko drajvera. Ako ste vešti potrošnju tonera dodatno možete smanjite čak i za 40% čime cena otiska može pasti na minimum. Da stvar bude još lepša AcuLaser M2400D za ono što nudi ima i sasvim pristojnu cenu i verujemo da će upravo zbog nje imati odlično kotiranje natržištu.

Cena (sa PDV-om): 20.145,00 dinara

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!