Saturday, June 22, 2024
HomeGreenRecept za salatu od zeleniša punu vitamina

Recept za salatu od zeleniša punu vitamina

U prirodi su svi minerali i vitamini koji vam mogu zatrebati, samo trebate znati gde da ih tražite. Jedan od “čudesnih” zeleniša je zelje, od kojeg možete brzo i lako napraviti salatu.

Potrebno vam je sledeće:

feta sir ili sitan domaći sir

jogurt ili kiselo mleko

zelje

U plastičnu kuhinjsku posudu viljuškom isitniti feta sir ili neki drugi stari sir, u isitnjeni sir dodati jogurt ili kiselo meleko i na kraju u to dodati sitno iseckano zelje i sve to dobro promešati rukom izgnječiti kako bi zelje smanjilo zapreminu i dok ližete prste ruke s kojom ste gnječili masu proveravate slanitet i kusate salatu. Brzo, da brže nemože dobili ste ukusnu i praktičnu salatu.

Ova salata od zelja deluje preventivno na zdravlje a i leči, tj zelje je posebno korisno za izbacivanje gljivica iz organizma. Zelje je prirodni izvor laktobacila (korisna bakterija koja, koja ograničava razmnožavanje kandide). Preporučuje se da se svakodnevno koristi kiselo mleko ili jogurt sa zeljem.

Najbolje da zelje sami uberete jer ga ima svuda pa i u okolini većih gradoava kako bi ste bili sigurni u njegovo poreklo da nije iz zagađenih zona – pored saobraćajnica. Zdravo i bezbedno je ono koje se nalazi makar 400 metara vazdušne linije udaljeno od saobraćajnica ukoliko nema prepreka – šuma i rastinja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!