Friday, May 24, 2024
HomeBlueSedam najinteligentnijih životinja

Sedam najinteligentnijih životinja

Nisu samo ljudska bića inteligentna stvorenja – životinje su takođe inteligentna bića, a mi vam otkrivamo kojih to sedam životinja može da se pohvali najišom inteligencijom.
Pingvini

  • Pingvini su nezavisne životinje i obično sakrivaju svoju inteligenciju. Sebe mogu da prepoznaju u ogledalu, odani su i uvek se odazivaju na ime koje im date.

Šimpanze

  • Većina njihovih gena su poput ljudskih i oni spadaju u kategoriju najinteligentnijih i najpametnijih životinja. Šimpanze brzo shvataju jezik znakova, kako bi komunicirali. Ove životinje su toliko inteligentne da ponekad čak i nadmaše ljude u memoriji.

Delfini

  • Delfini su pravi prijatelji ljudskih bića, deca su posebno oduševljena njima. Takođe, delfini imaju sposobnost da rešavaju probleme. Istraživači su utvrdili da ove inteligentne životinje komuniciraju koristeći vlastiti jezik, koji su nedavno počeli otkrivati.

Mravi

  • Postoje mnoge osobine mrava koje su „ogledalo“ njihove inteligencije. Oni mogu da se setiti kojim putem su došli, a čini se i da na neki način komuniciraju jedni s drugima, grade kolonije itd.

Papagaji

  • Papagaji se smatraju inteligentnim bićima jer mogu da oponašaju ljudski glas i formiraju rečenice pomoću rečima koje su čuli od ljudi. Oni čak mogu identifikovati mnoge predmete, a mogu se i dresirati.

Slonovi

  • Slonovi, kao i ljudska bića, spadaju u grupu sisara. Oni mogu da prenose zvuk, čak i na velike udaljenosti. U pojedinim kulturama, slonovi su simbol velike mudrosti. Najfascinantnije je to što većina slonova zna da slika – četkicu drže, naravno, surlom.

Psi

  • Pas je čovekov najbolji prijatelj jer ga odlično razume i oseća njegove emocije. Osim toga što su inteligentni, psi su verni svojim gazdama.

 
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!