Sunday, June 16, 2024
HomeBlueSirovo i surovo!

Sirovo i surovo!

Uvek kada govorimo o grafičkim karticama akcenat moramo da stavimo na njihovu brzinu koja je u osnovi i presudan faktor zašto se svi odlučujemo za kupovinu naprednijih rešenja. Kompanija ASUS je pre par nedelja lansirala jedno čudovište od grafičke kartice koje guta sve ispred sebe. Reč je o grafulji sa oznakom ASUS GTX580 Matrix koja na sebi ima najmoćniji rashladni sistem ikada viđen i overklokovan NVIDIA GF110 čip zahvaljujući kom krajnji korisnik dobija između 10% i 15% više performansi u poređenju sa običnom GTX580 karticom, ali to nije sve…

Kao što možete videti sa priložene fotografije ASUS GTX580 Matrix je ogromna grafička kartica, koja će vam u startu zauzeti dva slobodna PCI slota na ploči. Cela priča se vrti, naravno oko ogromnog rashladnog sistema koji prekriva celu karticu i sastoji se iz dva dela. Prvi predstavlja ogromno bakarno telo velikih dimenzija sa gusto raspoređenim rebrima celom dužinom, a drugi moćan metalni oklop sa dva velika ventilatora na sebi čiji je zadatak da što brže odvedu toplotu sa površine aluminijumskog tela. Kartica raspolaže sa 1.5GB radne memorije i podržava sve najnovije NVIDIA tehnologije, ali donosi i neka unapređenja po pitanju 3D performansi.

ASUS GTX580 Matrix kartica i pored već unapređenih performansi nudi mogućnost dodatnog OC-a pošto se na testovima veoma malo zagrevala. Mi smo sa odličnom ASUS R.O.G pločom, vrhunskim napajanjem i odlično rešenim Chieftec big tower kućištem uspeli iz GF110 čipa uspeli da izvučemo još 10% ubrzanja zbog čega sa punim pravom možemo reći da je GTX580 Matrix kartica najbrža grafulja na svetu sa single core čipom na sebi. Ako nam ne verujete, probajte da se poigrate sa njom i sve će vam biti jasno!

Cena (sa PDV-om): oko 50.000,00 dinara

Kontakt: ASUS, www.asus.rs

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!