Thursday, June 13, 2024
HomeBlueSuperiška tablet

Superiška tablet

Tablet računari su za veoma kratko vreme od svog pojavljivanja postali veoma tražena roba u svetu, šta više prema poslednjim statističkim podacima, čak 35% ukupnog IT tržišta otpada na tabletna rešenja. Ako tih 35% razbijemo na komade, dobićemo podatak da čak 85% ukupne prodaje tableta otpada na iPad, dok su u košu od 15% svi ostali.

Nekima će podatak od 15% slobodnog prostora učiniti kao mali za neko ozbiljno manevrisanje, ali nije tako, naročito ako imate kvalitetan uređaj u svom posedu, kakav je ViewPad 7 kompanije ViewSonic.

Kao što možete zaključiti iz samog naziva ViewPad 7 je tablet sa ekranom dijagonale 7 inča. Isti je osetljiv na dodir i Multi-Touch je tipa, što znači da ako ste malo vešti sa svojim prstima možete čudo napraviti. Sam uređaj je specifičan po tome što pruža sve pogodnosti jednog moćnog računara (multimedija u full-u, kuckanje tekstova, komunikacija, pretraživanje internet, igranje igrica…) samo u pocket izdanju. Operiše rezolucijom od 800 x 480 piksela i daje kristalno jasanu sliku. Srce mašine čini ARM11 procesor koji radi na taktu od 600MHz i u sprezi sa 512MB radne memorije u stanju je da sasvim korektno i brzo odradi sve poslove koji se postave ispred njega.

ViewPad 7 je baziran na 3.5G Androidu u verziji 2.2 koja je daleko bolje ispeglana u odnosu na prethodnu. Grafičkih izmena nema previše, a i one koje smo uočili su više kozmetičke prirode. Jedino što je vredno pomena je Google Market aplikacija, koju dobijaju samo Google sertifikovani tableti, a njih je jako malo na tržištu. Osećaj o brzini koji smo stekli tokom druženja je u rangu sa prosečnim desktop računarima. Jedino su nešto zahtevnije igrice malo kleckale na polju grafike, ali to je jedva primetno.

Svakako najjače oružje jednog tableta su bežične konekcije, a ViewPad 7 može da se pohvali WiFi i Bluetooth adapterima. Uz sve to autonomija baterije mu odlična (šest sati bez potrebe da se stavi na punjač), čak i u situacijama kada su konekcije aktivne.

Zak raj ćemo još reći da ovaj model nudi i mogućnost telefoniranja, a ima ugrađen i GPS zbog čega je i nešto skuplji od klasičnih rešenja koja se nude. U svakom slučaju sjajan gedžet sa ekstra funkcijama.

Cena (sa PDV-om): 42.190,00 dinara

Kontakt: ViewSonic, www.viewsonic.co.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!