P&G Tim za negu tkanina – čiji su globalni brendovi Ariel, Tide, Dash, Downy i Lenor – objavio je niz uticajnih partnerstava sa globalnim modnim ekspertima za tkanine koji su podrška novom P&G Future Fabrics programu.

 • Modni dizajner Džajls Dikon imenovan je za prvog Globalnog modnog konsultanta P&G tima za negu tkanina
 • Brend Tide, kompanije P&G, objavljuje značajno parnerstvo sa Savetom modnih dizajnera Amerike, u Sjedinjenim Američkim Državama
 • Otkriveni planovi premijernog događaja P&G Future Fabrics 2013u Milanu:
  • Première Vision je zvanični partner događaja
  • Modni govornici i učesnici programa su, između ostalih, Profesor Luj Vilson OBE sa univerziteta Central Saint Martins i renomirani stilista i modni komentator Đanluka Longo
  • Prisustvo su takođe potvrdili i partneri iz industrije tkanina – kuća Schoeller, inovativci u ovoj oblasti, IFTH (Francuski institut za tekstil i odeću), stručnjaci za istraživanje tekstila kao i Carlin International, prognozer modnih trendova
  • Prognozeri modnih trendova WGSN razviće dogovoreni izveštaj o inovacijama u tekstilu i modi

Džajls Dikon – Globalni modni konsultant
U svojstvu globalnog modnog konsultanta, Džajls Dikon će na specijalnom događaju P&G Future Fabrics 2013 u Milanu otkriti kolekciju kapsula za mašinsko pranje veša. Džajls će sarađivati sa P&G naučnicima i savetovati ih o potencijalu u modnoj industriji tkanina koje se mogu prati u mašini i pomoći u informisanju o modno usmerenom pristupu kompanije P&G ka projektovanju sofisticiranih tehnologija za negu vlakana.
Džajls komentariše: “Ja sam zainteresovan za komade garderobe koji su dobri za pistu, ali i van nje – oni moraju da traju i ostanu u najboljem stanju. Uzbudljivo je sarađivati sa P&G timom za negu tkanina u periodu kada oni redefinišu značenje pojma čišćenja garderobe i brige za nju.”
Premijerni događaj P&G Future Fabrics 2013
Džajls i veliki broj eksperata za modu i tkanine okupiće se na prvom P&G Future Fabrics 2013 događaju u Milanu 21. novembra, kako bi obavestili modne medije o naučnom pristupu lepoti odeće i brige o njoj. Naredni događaj P&G Future Fabrics 2013 u Njujorku, 5. decembra, otkriće buduće inicijative P&G tima za negu tkanina, kao i novo partnerstvo između Brenda Tide i Saveta modnih dizajnera Amerike.
Zvanični partner događaja P&G Future Fabrics 2013, Première Vision, kompanija koja je svetski lider u diktiranju trendova i priređivanju događaja u industriji tkanina, otkriva: “Oduševljeni smo što ćemo udružiti snage sa kompanijom P&G na ovom uzbudljivom projektu koji se bazira na inovativnosti. Moda i tkanine svakodnevno evoluiraju i oblikuju garderobu koju svakodnevno nosimo. Kroz saradnju sa P&G timom za negu tkanina podelićemo naša dostignuća u oblasti inovacije tekstila i biti u mogućnosti da zadovoljimo buduće potrebe potrošača – uključujući negu garderobe – a sve u skladu sa razvojem novih vrsta tkanina i materijala.”
Kroz globalno partnerstvo sa kompanijom Première Vision, P&G nastoji da istraži tržište tkanina i mode koje konstantno evoluira, kao i da odredi kako da nastavi sa inovacijama zarad trajinije dugovečnosti, lepote i korisnosti garderobe koju potrošači vole.
Mohamed Samir, potpredsednik tima za negu tkanina kompanije P&G Greater Evrope, komenatriše: “Naš tim za negu tkanina konstantno nastoji da bude inovativan i unapređuje proizvode kako bismo bili sigurni da su oni u koraku sa trendovima koji se menjaju, i kako bi zadovoljili potrebe garderbe koja neprestano evoluira. Zaista je jako uzbudljivo sarađivati po prvi put sa uticajnim ljudima koji dele viziju i strast kompanije P&G prema lepoti i potencijalu mode i tkanina.”