Saturday, April 20, 2024
HomeBlueTakmičenje u znanju saobraćajnih propisa ispred UŠĆE Shopping Centra

Takmičenje u znanju saobraćajnih propisa ispred UŠĆE Shopping Centra

Stotine nasmejanih mališana uveličalo je poslednji dan trajanja škole saobraćaja za decu „Peške bez greške“ ispred UŠĆE Shopping Centra.  Deca su se takmičila u praktičnom i teorijskom znanju iz oblasti saobraćaja, a uz igru i druženje nagrađeni su medaljama i diplomama za uspešan završetak ove jedinstvene manifestacije. 
Deca predškolskog i školskog uzrasta koja su pohađala školicu, naučili su svoje prve lekcije iz oblasti saobraćaja uz pomoć obučenih instruktora i predavača. Mališani su kroz igru naučili kako da pređu raskrsnicu i pešački prelaz, koja su mesta opasna za igru, kao i šta su i čemu služe saobraćajni znaci.
Kroz praktičan deo nastave klinci su mogli da polažu vozački ispit na poligonu sa pravim saobraćajnim znakovima i signalizacijom. Poligon ispred UŠĆE SC bio je prilagođen i deci invaliditetom, a program obuke obuhvatio je i slikarsku radionicu za najmlađe.
„Cilj organizovanja škole saobraćaja za decu je pre svega edukacija najmlađih učesnika u saobraćaju, ali i njihovih roditelja kojima smo pokušali da objasnimo koliko je zapravo važno raditi na saobraćajnom vaspitanju kod dece. Kao društveno odgovorna kompanija, trudimo se da organizujemo što veći broj korisnih radionica koje podižu svest građana o najodgovornijim temama u društvu, a ’Peške bez greške’ je svakako jedan od najznačajnijih projekata do sada“, rekla je Mia Zečević, direktorka marketinga i komercijalizacije UŠĆE Shopping Centra.
Mia Zečević je istakla da je školu saobraćaja za tri nedelje posetilo više od 3000 mališana iz 15 osnovnih škola, 3 škole za decu sa invaliditetom, 16 vrtića i više od 1000 najmlađih posetioca UŠĆE Shopping Centra.
UŠĆE Shopping Center i Euro Level Media su kao organizatori projekta „Peške bez greške“ kompaniji NIS dodelili specijalnu nagradu za društveno odgovornu kompaniju i podršku akciji za bezbednost dece u saobraćaju.
„Peške bez greške“ organizovali su UŠĆE Shopping Center i  Euro Level Media, uz podršku kompanija NIS, Lasta, DexyCo i Uniqa. Projekat su takođe podržali Agencija za bezbednost saobraćaja, Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda, Sekretarijat za dečju zaštitu i obrazovanje, opština Novi Beograd i Savez slepih Srbije.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!