Friday, December 8, 2023
HomeBlueTelenor fondacija podržala projekat „Laboratorija znanja”

Telenor fondacija podržala projekat „Laboratorija znanja”

Laboratorija znanja, naučna „Idejaonica-razmišljaonica” za đake petake sa opštine Stari grad, održala je danas u palati Beograd ogledni čas znanja i veština na kome su mališani svojim vršnjacima prikazali šta su sve naučili iz oblasti robotike, multimedijalnih projekata, web dizajna i ekologije. 
Pored brojnih gostiju, podršku ovom originalnom i edukativnom javnom času znanja pružili su predstavnici opštine Stari grad, Telenor fondacije i škole računara Instituta za nuklearne nauke ″Vinča″. Najviše pažnje privukao je mini eksperiment izolacije DNK iz banane, zatim robot guseničar koji laje, kao i animirani film o robotu i ″Rouzi″.
Sanja Rajačić, specijalista za društvenu odgovornost Telenor fondacije, istakla je da projekat „Laboratorija znanja” predstavlja izvrstan primer savremene dečije edukacije: „Budući da su mladi i ulaganje u njihovo obrazovanje jedan od strateških ciljeva Telenor fondacije, uvereni smo da će ovaj projekat, zahvaljujući zanimljivim i kreativnim eksperimentima, podstaći mališane da što više razvijaju svoje talente, slobodno iskazuju svoje mišljenje, proširuju svoja znanja i u delo sprovedu svoje zamisli i ideje”.
Primarni cilj svake od ovih radionica je sticanje različitih znanja i veština uz primenu novih tehnologija, ali i socijalizacija dece, razvijanje istraživačkog duha, kreativnosti i timskog rada. Planom aktivnosti za period april/jun 2013 godine, predviđeno je održavanje šest različitih radionica iz oblasti robotike, multimedije, nauke, Internеta i ekologije.
„Laboratorija znanja“ je neprofitna inicijativa mladih entuzijasta, stručnjaka iz različitih naučnih oblasti, nastala u saradnji sa školom računara „Vinča“, a uz podršku opštine Stari grad i Telenor fondacije. Planirano je da svi učesnici, učenici petih razreda sa teritorije opštine Stari grad, besplatno učestvuju u „Idejaonicama”.
Organizator „Laboratorije znanja“ je NVO DC-Link. Više o prethodnim aktivnostima možete pogledati na Fejsbuk stranici „Laboratorija znanja”.
 
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!