Thursday, July 18, 2024
HomeIstaknutoUdruženje rok muzičara Srbije (URMUS) objavilo je imena finalista BARF10

Udruženje rok muzičara Srbije (URMUS) objavilo je imena finalista BARF10

Udruženje rok muzičara Srbije (URMUS) objavilo je imena finalista BARF10. Finale festivala biće održano u nedelju, 5.decembra u 18.30 u Sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Na deseti jubilarni Beogradski autorski rok festival – BARF10, prijavilo se preko 50 bendova i autora, od kojih je 41 ušlo u zvaničnu konkurenciju. Prijavljene pesme su kao i svih prethodnih godina dosta kvalitetne i žanrovski različite, a to je ujedno i cilj festivala, da se napravi šira slika domaće rok scene, pre svega kada su u pitanju mladi i neafirmisani bendovi i autori.

Žiri zadužen za odabir finalista ni ovoga puta nije imao lak zadatak da odabere one koji će se predstaviti i na finalnoj večeri 5. decembra u Domu omladine Beograda u sali Amerikana.

URMUS kao organizator festivala želi da se zahvali svim učesnicima festivala i da im poželi puno uspeha u daljem radu. Nažalost, ne mogu svi da prođu u finale, ali i ove godine se trudimo da većem broju učesnika pružimo šansu, te je predviđen broj od 6 finalista proširen na 8 – kažu organizatori.

 

Finalisti BARF10:

    ZIMBABVEANSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZVEROVA (Beograd)

    FRAKTAL  (Kragujevac)

    KONTRA KOMITET (Šabac)

    ASCEND  (Beograd/Aranđelovac)

    IV DAN  (Beograd)

    IVAN KIĆANOVIĆ (Beograd)

    BOL & DEE (Beograd)

    TWO COINS FROM MERCURY (Srbobran)

Pored bendova finalista u revijalnom delu će nastupiti pobednici poslednjeg izdanja festivala Rampa iz Pančeva, valjevski bend Underforce (ex Vatreni prsten) koji su bili pravo otkrovenje poslednjeg finala. Kao specijalni gosti festivala nastupiće grupa D R A M.

URMUS se kao i uvek potrudio da zajedno sa partnerima i prijateljima festivala obezbedi vredne nagrade za pobednike i učesnike festivala BARF10.

·        prva nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 60.000,00 dinara; nastup na Bunt rok festivalu 2022. godine; digitalno singl izdanje za PGP-RTS

·        druga nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvođenje je 50.000,00 dinara

·        treća nagrada (nagrada publike) koju dodeljuje URMUS, OFPS i muzički studio MAŠINA 23 je snimanje singla u muzičkom studiju MAŠINA 23; direktan plasman na Zaječarsku Gitarijadu 2022. godine

·        Kompletan festival se snima audio i video, tako da će nastupi svih finalista biti objavljeni na zvaničnom YouTube kanalu festivala.

·        Svi bubnjari tradicionalno dobijaju po komplet palica našeg stalnog sponzora firme STUNNER.

 

Finale je zakazano za nedelju, 5.decembar od 18.30 u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Tačna satnica i redosled nastupa bendova u takmičarskom delu biće naknadno objavljeni.

 

Pozivamo vas da dođete u što većem broju i da podržite ove sjajne bendove! – kažu iz URMUS-a i dodaju da će se, zbog nešto teže finansijske situacije, ulaz na festival ove godine naplaćivati.

Cena ulaznice je simboličnih 200 RSD, a prodavaće se na ulazu u koncertni prostor pred početak festivala. Kupljena ulaznica će ujedno služiti i za glasanje publike.

 

https://urmus.rs

https://www.youtube.com/user/barf2011urmus

https://www.facebook.com/BARF2011

https://www.instagram.com/beogradskiautorskirokfestival/

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!