Monday, December 4, 2023
HomeZanimljivoe-SportPlayCon Winter je stigao! Saznajte aktuelna dešavanja sa domaće gejming scene

PlayCon Winter je stigao! Saznajte aktuelna dešavanja sa domaće gejming scene

Još samo dva dana je ostalo do najnovijeg izdanja regionalne gejming konferencije PlayCon Winter na kojoj vas očekuje preko 25 govornika sa više od 20 zanimljivih predavanja, intervjua i diskusija.

PlayCon Winter 2021, regionalni skup gejming zajednice održaće se ovog vikenda 27. i 28. novembra online putem Play! Youtube kanala. Prisustvo na skupu je potpuno besplatno oba dana i sva predavanja ćete moći pratiti od 12 časova pa do kasno popodne.


PlayCon Winter u dva dana vikenda donosi bogat program, predavanja, brojne zanimljivosti i onlajn panele. Veterani gejming sveta sa ovih prostora će podeliti svoja iskustva stvaranja video igara i pružiti bitne savete za početak rada na video igri, a biće otkriveni i neki novi detalji popularnih naslova sa ovih prostora kao što su Scorn i Going Medieval.


Viktor Popović iz studija Funcom će govoriti o svom globalnom iskustvu i lekcijama koje je stekao radom u gejming industriji preko grane. Pobednici prošlogodišnjeg indie programa će na PlayCon Winter biti u ulozi predavača i otkriće kako projekat Sol Invictus stoji godinu dana kasnije.

A saznaćete nešto više i o prvoj PlayCon besplatnoj školi programiranja za učenike 7. i 8. razreda koja se realizuje narednih nedelja. Tu je i nezaobilazno takmičenje indie developera koje će pobedniku doneti nagradu od 5000$ za dalji razvoj projekta. Svi detalji i pravila oko proglašenja pobednika biće izneti na konferenciji.

U nastavku se nalazi finalni raspored predavanja i panela. Organizator Play!, koji stoji iza digitalnog mesečnika Play!Zine, sprema još iznenađenja i objava vezanih za PlayCon u narednim nedeljama.

 

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!