Saturday, June 22, 2024
HomeOrangeUrbane oaze

Urbane oaze

Juče je u Ustanovi kulture Parobrod otvorena multimedijalna izložba najboljih studentskih idejnih rešenja zelenih krovova,  spoljašnjih i unutrašnjih vertikalnih bašti, u organizaciji Ecoist-a i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Projekat “Urbane oaze” predstavlja prateći program prve Međunarodne konferencije zelene gradnje (IGBC-International GreenBuild Conference). Konferencija će biti održana 24. novembra 2011. godine u hotelu Tulip Inn Putnik, u Beogradu, a okupiće poslovne lidere i inovatore, ekološki svesne stručnjake, kao i ključne donosioce odluka u državnom sektoru kako bi se pokrenula neophodna sinergija za brži razvoj zelenog urbanizma u Srbiji.

Pored prilike da svoje radove predstave široj javnosti, a posebno međunarodnim i domaćim stručnjacima u oblasti zelene gradnje, timove studenata najboljih idejnih rešenja očekuju i vredne novčane nagrade. Organizatori konferencije i studentskog konkursa Ecoist i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)  će nastojati da, u saradnji sa autorima i predstavnicima privrednog sektora, omoguće realizaciju najboljih rešenja tokom 2012. godine.

“Projekat Urbane oaze u okviru koga smo organizovali studentski konkurs, tematske radionice, predavanja, multimedijalnu izložbu i tematske večeri ima važan zadak da adaptira način izrade i projektovanja objekata i drušvenih zajednica i na taj način omogući zdravije ekološki odgovorno okruženje i poboljša kvalitet života. Izložbom smo želeli da stvorimo bolju klimu za izradu zelenih krovova, spoljašnjih i unutrašnjih vertikalnih bašta koje se već godinama projektuju u razvijenim gradovima sveta, a kod nas su u samom začetku”, izjavila je Jelena Lučić iz organizacije Ecoist.

Na izložbi je predstavljeno 39 radova u 3 kategorije, od kojih će po 2 najbolja rada iz svake kategorije biti nagrađena sa besplatnim ulaznicama za konferenciju. Javno glasanje je otvoreno za sve građane na Ecoist sajtu : http://www.event.ecoist.rs/sh/radovi. Zatvaranje izložbe je u nedelju 13. novembra 2011. godine, a proglašenje najboljih radova i dodela vrednih nagrada obaviće se na Međunarodnoj konferenciji zelene gradnje, 24. novembra.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!