Iako je princeza Dajana poginula pre 16 godina, njen život je i dalje mnogima intrigantan. U intervjuu za časopis “Vanity Fair”, nekadašnja princezina prijateljica Jerima Kan pričala je o velikoj ljubavi Dajane i pakistanskog kariodiohirurga Hasnat Kana.
– Princeza Dajana je bila ludo zaljubljena u Hasnat Kana, pakistanskog kardiohirurga sa kojim je bila u vezi neposredno pred tragičnu pogibiju i želela je da se uda za njega’ – otkrila je Jerima Kan, drugarica princeze Dajane.
Ljubav princeze i kardiohirurga pratilo su veliki ptoblemi jer su se njihove porodice protivile tom braku. Kan je u razgovoru sa policijom nakon princezine pogibije izjavio kako je njihova svadba bila suluda ideja, ali jedini način na koji bi oni mogli da imaju miran brak je u Pakistanu.
Nakon što je Dajana uvidela da je Kan prestrašen idejom braka, odjednom su joj se iluzije o njihovoj vezi srušile. Tada je upoznala Dodia Al Fajeda, sa kojim je počela novu vezu i koji je bio u automobilu sa njom kada je poginula u Parizu.
– Hasnat Kan joj je obećao prsten jednog dana – rekla je Rosa Monkton, bivša direktorka “Tifanija”.
 
Izvor: Blic