Saturday, July 20, 2024
HomeBlueVanzemaljci su među nama?

Vanzemaljci su među nama?

Ričard Huver, renomirani astrobiolog Američke svemirske agencije (NASA), izazvao je kontroverzu u naučnim krugovima tvrdnjom da je našao dokaze o postojanju vanzemaljskog života, piše Njujork tajms.

Rezultate svog istraživanja objavio je u uglednom časopisu “Journal of Cosmology” i pozvao naučnu javnost da ih pregleda.

Američki naučnik, koji radi u Centru za svemirske letove Maršal, u državi Alabami, kaže da je otkrio fosile bakterija u ostacima jednog retkog oblika meteroita.

Ovaj stručnjak za život u ekstremnim uslovima navodi da  primerci koje je on analizirao ne sadrže nitrogen što upućuje na zaključak da su nastali van naše planete.

“To tumačim kao indikaciju da je život daleko šire rasprostranjen, a ne samo na planeti Zemlji”, rekao je Huver.

On ističe da vanzemaljske bakterije podsećaju na modrozelene alge, ali “da definitivno ne potiču sa Zemlje”.

“Imajući u vidu kontroverznu prirodu njegovog otkrića  kontaktirali smo 100 stručnjaka i pozvali preko 5.000 načnika da se upoznaju sa njegovim radom i daju svoju kritičku analizu”, navode u listu “Journal of Cosmology”.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!