Saturday, June 22, 2024
HomeBlueDobitna kombinacija

Dobitna kombinacija

Kombinacija faktora je dovela Novaka Đokovića do 40 pobede u nizu.

Diskusovao je o tome kako je decembarski Davis Cup ojačao njegovo samopouzdanje, i kako je otkriće da je alergičan na gluten rešilo mnoge zdravstvene probleme.

Đoković je bio agresivan od početka, i nije bio zadovoljan samo korišćenjem svojih veština.

Marijan Vajda, Đokovićev trener je izjavio: “Đoković je snažan i fokusiran, neuporedivo u odnosu na prošlu godinu. Bio je negativan. Sad je pozitivan. Ne daje vam gratis poene. Pre nekoliko godina izgubio je nekoliko mečeva zato što je bio uznemiren. Pronašao je način da to prevaziđe.

Đoković sada preuzima loptu ranije, i ume da prati tempo protivnikove igre i da odgovori u bilo kom vremenu. Unapredio je svoj forhend i sada ga koristi kao oružje.

Kada je počeo da se priprema za Australian Open, savetovao sam ga da ubrza forhend. Dao sam mu vežbe koje će mu pomoći u tome. Nije caka samo u rukama već i u nogama. On je veoma okretan i fleksibilan tako da može da uzvrati bilo koju loptu, ali mora da koristi noge.“rekao je Vajda.

Poboljšao je svoju građu. Ako pogledate kakav je bio pre dve godine videćete da je bio mršaviji. Sada ima mišiće. Poseduje veću izdržljivost, i uspe da odgovori na svaku loptu. I ima odlično kretanje, i napred i nazad, i levo i desno.

Ana Ivanović je nedavno govorila o finoj liniji koja postoji između igrača i trenera. Ako je odnos previše prijateljski, trener može zabušavati sa odgovornostima, a ako je previše striktna, igrač se ne oseća komforno.

Vajda misli da je našao pravi balans sa Đokovićem.

Očigledno je da je veza jako duboka. On me prihvata kao člana porodice. Već duže vremena naš odnos je odličan. Slobodniji sam da mu kažem stvari, jer poznajem njega i njegovu porodicu. Ne moram da budem striktno profesionalan.

“I on voli način na koji se pošam – ja sam kao brat, otac, trener. Nekad moram da mu kažem istinu. Ranije sam bio profesionalniji, sada sam opušteniiji”.

Đoković će pokušati da nastavi niz pobeda u sredu protiv Viktora Hanesku.

Odnosi će biti još opušteniji kada se meč završi.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!